Maglavaisul din Balta Sărată, condimentat cu reţete propuse de primarul Felix Borcean [VIDEO]

Primarul municipiului Caransebeș a luat act de problemele băltăreților, așa cum li se spune locuitorilor din cartierul caransebeșean Balta Sărată… Şi, aşa cum se aștepta, cele mai stringente doleanțe ale acestora sunt alimentarea cu apă și curățarea subsolurilor blocurilor vechi de peste 50 de ani.

Dacă prima problemă ar fi mai ușor de rezolvat, pentru că se implementează în prezent proiectul de reabilitare și modernizare a rețelei de apă, altfel că la final oamenii vor avea presiune la apă și la etajele superioare ale blocurilor, a doua problemă nu-și poate avea rezolvare doar cu aportul angajaților Primăriei.

Locatarii au solicitat sprijinul administrației publice spunând că blocurile sunt vechi, rețelele de apă și canalizare sunt de asemenea foarte uzate și, deși, oamenii au mai reparat coloanele de apă, pentru ceea ce se află în subsol investiția ar fi peste puterile locatarilor. Primarul Felix Borcean le-a precizat că problema este generalizată la nivelul orașului și că, apartamentele fiind în proprietatea locatarilor, și rețelele de pe casa scărilor sunt împărțite la comun între proprietari. Cu toate astea, până la sfârșitul lunii mai, se va întoarce cu o echipă de lucru, formată din angajați ai Primăriei și ai societății de distribuție a apei Aquacaraș, pentru a găsi o soluție la această problemă.

„Ne-am propus ca în ultima săptămână a lunii mai să ajungem din nou în acest cartier pentru a ne pune la o masă rotundă alături de cetățeni, pentru a rezolva problema subsolului. Nu vreau să înaintez soluții, pentru că este prematur, dar cred că și cu ajutorul financiar al locatarilor și cu munca din partea Primăriei și Aquacaraș am putea să-i găsim o soluție tehnică, pentru că altfel se va forma un focar de infecție în acest cartier odată cu venirea sezonului cald. Un lucru e cert, oamenii au obligația să-și reparare coloanele sparte și să curețe subsolurile, dar și eu locuiesc la bloc, știu cât este de greu să tot cureți și să repari, iar la puțin timp să ajungi la situația inițială pentru că blocuri sunt vechi și oamenii nu au fără putere financiară, mai ales aici, în Balta Sărată”, a menționat primarul orașului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

YouTube video

Printre problemele expuse de băltăreți s-au numărat și acuze aduse chiar de locatari cetățenilor certați cu legea din acest cartier. Oamenii au dat exemple de indolență a vecinilor care nu-și taie iarba din fața casei sau blocului, care nu păstrează curățenia pe spațiul verde sau la locul de joacă, ba mai mult, vandalizează stația de autobuz amplasată doar de un an sau locul de joacă. Aceștia au fost de părere că ar trebui să fie amplasată o cameră de luat vederi chiar în apropierea stației de autobuz, pentru a fi depistați făptașii și sancționați. Răspunsul edilului-şef?

„De ce să facem o nouă risipă de la bugetul orașului, și așa sărac, pentru a disciplina locatarii? De ce să nu-i trageți dumneavoastră de mânecă pe concetățenii dumneavoastră, ca să aibă bun simț în loc să cheltuim banul public?! Aceste exemple trebuie să vină din rândul dumneavoastră, pentru că acel gunoi pe care-l aruncă în orice alt loc, numai la coșul de gunoi nu, tot noi, cetățenii, plătim serviciu să-l ridice. Deci pentru orice fapt necugetat, tot noi plătim, astfel că ar fi mai ușor ca cetățenii să aibă simț civic decât să-i amendăm ca să știe de frică, și poate nici acea amendă nu-și permite să o achite”, a menționat primarul Borcean.   

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/