Voluntarii din Văliug, cei mai tineri din județ!

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Înaintea sărbătorilor pascale, în localitatea Văliug s-a desfășurat proiectul  ,,Voluntariatul, atelier de implicare în comunitate”. Proiectul a fost  organizat de Grupul Local de Tineret Arcus din Reșița, în colaborare cu Școala Gimnazială din Văliug și finanțat de The Open Network for Community Development (TON) împreună cu SAMDAM SOLUTIONS.

Proiectul a constat în desfășurarea unui training pentru tinerii din localitatea Văliug, aceștia având ocazia să participe la activități specifice educației nonformale și educației prin joc și joacă. S-a urmărit dezvoltarea spiritului de echipă, dezvoltarea abilităților de cooperare, comunicare și colaborare între tineri. S-a pus accentul mai ales pe formarea tinerilor ca voluntari activi în comunitate și pe dezvoltarea capacității de organizare a diferitelor activități de voluntariat.

publicitate online in ziar Express de Banat

,,Tinerii participanți au învățat ce înseamnă și ce presupune implicarea activă in comunitate, ce presupune să fii voluntar și cum să înființeze un Grup Local de Tineret. Au învățat că atunci când ești voluntar ai oportunitatea să faci ceva pentru tine şi pentru cei de lângă tine! Poţi să ajuţi un bătrîn să zâmbească, să dai speranţă unui copil, să schimbi un stil de viaţă nesănătos. Dar și că voluntariatul nu este format doar din zâmbete și cântece, de voie bună şi distracţie. Să fii voluntar înseamnă să fii altruist, să poţi dărui din timpul tău celorlalţi, să înfrunţi greutăţi şi piedici, să rămâi în picioare şi cu zâmbetul pe buze indiferent de dificultăți”, a spus Petronela Bosânceanu, președintele Grupului Local de Tineret Arcus din Reșița.

YouTube video

Primele rezultate ale trainingului s-au văzut în ultima zi a cursului de formare, participanții având sarcina de a organiza o activitate pentru copiii din comunitatea lor, mai exact o zi de joacă. În cadrul acesteia, și-au pus în valoare cunoștințele asimilate  pe parcursul trainingului. Urmează ca, în continuare, Grupul Local de Tineret din Văliug să organizeze frecvent astfel de activități benefice atât pentru ei ca voluntari, cât și pentru cei care vor participa la activități.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

FOTO: aglt.org

 

 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/