Concerte mari cu ocazia Paștelui!

Pentru ca atmosfera Învierii Domnului să fie una mai specială, administraţiile locale din Caraş-Severin le pregătesc cetăţenilor spectacole extraordinare cu multă energie şi voie bună.

După mesele îmbelşugate de Paşte, cetăţenii vor avea ocazia să petreacă momente de excepţie în compania celor mai renumite orchestre, ansambluri şi solişti din ţară, dar şi din străinătate. De exemplu, la Moldova Nouă şi Moldova Veche acordurile muzicale vor răsuna în zilele de 20 şi 21 aprilie în parcul din vecinătatea primăriei, respectiv pe 21 şi 22 aprilie în faţa Căminului Cultural de la malul Dunării. Cunoscuţii artişti care îi vor încânta pe cetăţeni de Sfintele Sărbători de Paşti vor fi soliştii Doriana Talpeş şi Ilia Constantinovici, deşi reprezentanţii Uniunii Sârbilor din Moldova Veche promit să aducă şi un solist îndrăgit din Serbia. Startul la cele două baluri se va da, ca de fiecare dată, la ora 17.00.

Ruga de Paște de la Bocşa Română care se va desfăşura în zilele de 21 și 22 aprilie, tot de la ora 17, va aduce pe scenă nume de seamă care îi vor bucura pe bocșeni cu muzică și dansuri de excepție. Seara va fi deschisă de ansamblul ,,Bocșana”, urmat de cântările cunoscutului și îndrăgitului solist de muzică populară Petrică Miulescu-Irimică. Evenimentul se va desfășura în spațiul special amenajat lângă corpul B al primăriei, iar intrarea este liberă pentru toți iubitorii de muzică și dans.

Cel mai bogat în acorduri muzicale va fi municipiul Caransebeş, pentru că şi anul acesta vor veni trupe de top la sărbătoarea tradiţională organizată de primărie şi Casa de Cultură ,,George Suru”. Ruga de la Oraş se desfăşoară anul acesta în perioada 24-27 aprilie, în Parcul Teiuş, şi se anunţă a fi o mare reuşită. Manifestarea va debuta joi, de la ora 18.00, cu prestaţia ansamblurilor folclorice ,,Pusta Banatului” din Timişoara, “Semenicul” din Reşiţa şi Formaţia Nicuşor Ţunea. Vineri, de la ora 17.00, are loc parada portului popular. Alaiul pleacă din Piaţa Revoluţiei şi se deplasează pe traseul „Arcul Împăcării” – P-ţa Elie Miron Cristea – Str. Episcopiei – P-ţa G-ral I. Dragalina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Cloşca – Parc Teiuş. O oră mai târziu, pe scena din parc îşi vor demonstra talentul ansamblurile: „Armenişana” din Armeniş, ,,Zestrea gugulanilor”, ,,Bobocii Banatului” şi ,,Junii gugulani” din Caransebeş, “ ,,Săcana” din Sacu, ,,Merişorul” din Cornuţel Banat, ,,Iedera” din Oţelu Roşu împreună cu soliştii vocali Claudia Barbu şi Traian Barbu. Vor mai cânta pentru cei prezenţi soliştii vocali Vanesa Olan, Alin Olan, Maria Borţun Popescu, Ionela Bădălan, Gabi Zaharia, acompaniaţi de taraful ,,Olanii”. Petrecerea va continua sâmbătă, de la ora 18, cu ansamblurile folclorice sârbeşti: ,,Mladost” de la Timişoara şi ,,Stanko Paunovi” din Pancevo, dar şi ansamblul Veliko Gradişte. Duminică, în ultima zi a Rugii de la Oraş, cu începere de la ora 19, în faţa Catedralei ,,Învierea Domnului” va concerta Filarmonica de Stat din Arad. În jurul orei 20.00, în Parcul Teiuş vor începe recitalurile cu formaţia Sens Unic şi Lora. Surpriza serii va fi concertul extraordinar susţinut de trupa Voltaj şi focul de artificii.

Autorităţile locale speră ca această inițiativă să aducă în sufletul fiecărui om un strop de bucurie și de împlinire cu ocazia Sărbătorilor Pascale.