VIDEO. „Tata mută munții”, un film românesc excepțional, la înălțime!

daniel sandu
1000x100 (1)

Daniel Sandu semnează încă un film de excepție prezentat în premieră la Cinema Dacia! „Tata mută munții” spune o poveste despre datoria de părinte dusă la obsesie și bazată pe un caz real.

De ce membrii serviciilor de informații sunt peste lumea de rând? Aceasta este întrebarea pusă de „Tata mută munții”. Când fiul său dispare pe un traseu din Munții Bucegi, Mircea Jianu face tot ce îi stă în putere atât fizic, cât și la nivel de relații pentru a-l salva. Fost membru al serviciilor, Jianu apelează la tot ce poate ca să-și găsească fiul. Filmul are tenta unui thriller lent, dar inteligent și pentru un public care știe unde să se uite. Fiecare cadru este gândit și lucrat la nivel de artă, motiv pentru care nu e de mirare că producția a durat opt ani. Cazul real pe care este bazat a avut loc în 2008, dar creația lui Daniel Sandu nu se vrea a fi un documentar. Evenimentele au fost conturate după viziunea regizorală pentru a oferi publicului o poveste incitantă, traumatică și despre lupta dusă de om cu natura. După ce a cunoscut succes pentru filmul „Un pas în urma serafimilor”, Daniel Sandu aduce încă o capodoperă cinematografică în fața publicului reșițean. Filmul a fost anunțat chiar în scenele din „Un pas în urma serafimilor”, unde pe plăcuțele unei mașini apăreau literele TMM, inițialele pentru „Tata mută munții”.

„Eu sunt atașat emoțional de Reșița, am prieteni foarte buni aici și vom vedea ce va fi. Este un film românesc, bazat pe o întâmplare adevărată care s-a derulat acum 11 ani. Am văzut-o la știri, m-a emoționat povestea și trei-patru ani mai târziu mi-a venit ideea să scriu scenariul pentru această poveste pentru că mi s-a părut spectaculoasă atât vizual cât și emoțional. Am zis hai să facem un film și apoi am descoperit cât de dificil este să faci un astfel de film”, a povestit Daniel Sandu în exclusivitate pentru Express de Banat. Interviul integral poate fi urmărit mai jos:

expressheadergeneral (1)