VIDEO: Spectacol fabulos la Lupac! Adevărata Poli renaşte din pasiunea fanilor, fotbalul reşițean moare din cauza orgoliilor!

Voinţa Lupac a învins ieri, cu 2-1, ASU Poli Timişoara în returul barajului pentru promovarea în Liga a III-a de fotbal, dar acel 1-5 din prima manşă lasă campioana Caraş-Severinului în întrecerea judeţeană, în timp ce adevărata echipă Viola de pe Bega accede în eşalonul superior.

Cele două Poli Timişoara, ACS şi ASU, au sărbătorit în această vară promovările în Liga I, respectiv Liga a III-a, pe terenuri cărăşene. Mai întâi, echipa lui Dan Alexa a încins hora bucuriei în Valea Domanului, după ce a învins-o clar pe Metalul şi a obţinut matematic revenirea în elită. A fost o performanţă de care s-au bucurat numai jucătorii, membrii staffului timişorean şi, mai mult ca sigur, primarul Robu. Ieri însă, la Lupac, a fost mare sărbătoare. Câteva sute de fani ai echipei renăscute din pasiunea lor uriaşă au făcut spectacol pe un stadion care nu a mai trăit niciodată aşa ceva şi care are toate şansele nici să nu mai găzduiască atâta lume şi, mai ales, asemenea fani.

 

Nebun după fotbal, primarul Marian Vlasici nu s-a dezumflat în urma eşecului drastic din tur şi a avut grijă ca micuţul stadion din Lupac să se prezinte ca la zi de sărbătoare, lucru care i-a reuşit şi care a fost apreciat inclusiv de suporterii timişoreni. Edilul a avut o singură dorinţă, şi anume, croaţii să-şi vândă scump pielea, iar Boşco Vişatovici şi ai lui tocmai asta au făcut. Soarta promovării era foarte greu de schimbat, dar o victorie pe teren propriu în faţa unui nume important în fotbalul românesc ar fi însemnat un final de sezon încheiat cu fruntea sus.

Timişoara a jucat economicos în prima repriză, la rezultat, în timp ce jucătorii Voinţei nu au găsit drumul spre golul care ar fi putut da ceva speranţe. Totul s-a lămurit definitiv la zece minute după pauză, când violeţii au deschis scorul. Lupacul şi-a răsplătit până la urmă susţinătorii fideli şi a întors rezultatul, cu golul victoriei marcat în secvenţele de prelungiri, urcându-l pe primarul Vlasici pe gard de fericire. Voinţa a terminat cu fruntea sus şi se pregăteşte mai bine pentru la anul, când va forţa din nou promovarea.

„Îmi pare într-un fel rău pentru repriza a doua de la Timişoara. Cu jucători care vin direct de la lucru şi intră în teren este greu, dar eu per ansamblu sunt mulţumit de tot parcursul. Băieţii au demonstrat că au valoare, în campionat ne-am bătut cu reşedinţa judeţului Caraş-Severin, noi, o comună mică, dar cu un primar care vedeţi ce face pentru noi. Felicit echipa Timişoarei, care are o valoare incontestabilă, şi felicit suporterii lor fantastici. Eu sunt bucuros pentru victorie şi pentru că am mulţumit lumea care a venit să ne vadă. Eu spun că nu ne-am făcut de râs. Dacă păstrăm acest lot şi mai aducem doi sau trei jucători, ne batem ca de obicei la primele locuri”, a declarat după meci antrenorul-jucător Boşco Vişatovici.

Spectacolul din teren a fost surclasat categoric de ceea ce s-a întâmplat în afara lui. Câteva sute bune de fani ai lui Poli au creat o atmosferă unică pe vreun stadion din Caraş-Severin. S-au folosit şi fumigene, torţe sau petarde, fără însă ca acestea să ajungă pe suprafaţa de joc şi să oblige arbitrul să întrerupă meciul. Şi asta, pentru că oamenii care merg peste tot după echipa lor de suflet chiar vor să se bucure de fotbal şi ştiu să iasă în evidenţă altfel decât prin golăniile specifice stadioanelor bucureştene. Că niciunde nu e ca la Timişoara, aşa cum au cântat fanii Viola ţinând tot meciul steagul sus, au arătat încă de la intrarea pe neîncăpătorul Stadion „Voinţa”. Fetele din galerie au legat mai mulţi saci de nailon pe gard, astfel încât la plecarea lor de la Lupac să rămână doar amintirea unui show senzaţional, nu şi un munte de cutii de bere.

Din păcate, la acest meci au fost şi câţiva care şi-au dat cu stângul în dreptul. Membrii galeriilor reşiţene s-au băgat într-un joc ce nu le aparţinea şi care continuă astăzi pe reţelele de socializare. Cu jigniri, înjurături şi ameninţări cu bătaia. Unii nu înţeleg nimic din fenomenul Ultras, alţii au fost prea „euforici” şi au mâncat litere alergând de la o echipă la alta. Dar când cei care conduc destinele fotbalului reşiţean se comportă mizerabil, ce pretenţii să avem de la aşa-zişii suporteri?!

Comments

 1. Alex says:

  Lasa ca inseamna sa fi ultras sa mergi cu Grn in deplasari cand esti mic, si dupa sa te dai cu Steaua;)

 2. suporter says:

  Autorul acestui articol este un mare bou,iar pt.galeria ”Lupacului” nu este ceva nou,ei merg peste tot unde este ceva de primit,handbal ,fotbal nu conteaza echipa ,indiferent ca este Muncitorul,Lupac,Caransebes.

 3. VASI says:

  Felicitari primarului pentru ce a realizat la Lupac.Pacat ca unii isi bat joc.S-a vazut la Timisoara cat de mult au vrut jucatorii de la Lupac sa promoveze.Blat ordinar din partea unora.

 4. Reșițean says:

  Foarte frumos spectacol! Felicitări ambelor echipe:-)

 5. kalasnikov says:

  Timişoara a ales, ASU Poli din liga a 3-a, nu Recaş sau Fulgerul Bragadiru. Reşiţa ce alege, Damila Măciuca, CSM Vâlcea, Metalul Rufă sau CSM Şcolar Reşiţa – localnicii lui Potoceanu?

 6. John says:

  Noroc cu tine sTANCIULE ca intelegi totul din fenomenul ultras.Jurnalist facut la apelul bocancului!!!!!Esti obraznic,ca de obicei.Impertinentule care esti!!!!! Cine ar obliga pe cineva sa tina cu unii doar pt ca sunt din acelasi oras,judet???doar un cretin ca tine!

 7. Nelu says:

  Pacat ca resitenii s-au aliat cu papagali de timisoreni.
  Niste curve in loc sa-i sustinem pe croatii nostri, ptr. ca ei, deocamdata sunt fala noastra.
  Rusine limbricilor,
  Unde-i Iancu, tiganu, parca asta ere echipa lui.

 8. eu says:

  mergi si mulge vaca tarane