O firmă din Buziaş s-a pliat pe necesităţile momentului şi va începe, cel mai probabil de săptămâna viitoare, să producă măşti de protecţie. Nu mai puţin de un milion şi jumătate de măşti pe lună se preconizează a fi producţia, iar investiţia este de 141.000 de dolari, fiind 100% privată.
Totul este pregătit la Buziaş pentru a demara producţia de măşti. Utilajele sunt instalate, iar materialele sunt la îndemână. Se mai aşteaptă doar anumite autorizaţii pentru a începe activitatea. Preţurile vor fi accesibile, spune administratorul, iar producţia se vrea a fi cu piaţa de desfacere pe plan naţional, însă nu este exclus nici exportul.
„Maşina este instalată, funcţională, matrialele sunt pregătite. Aşteptăm autorizaţiile necesare pentru a o putea deschide publicului larg. Estimăm că vom produce un milion şi jumătate de măşti de protecţie pe lună. Preţurile de vânzare vor fluctua în funcţie de preţurile la materia primă, dar sperăm să fim sub preţul pieţei şi al competiţiei. Din punct de vedere al produselor vrem să fie unele certificate, care să aibă piaţă de desfacere în România, însă nu excludem să ne îndreptăm şi către export, cu respectarea condiţiilor legale.”, a declarat Marius Popa, administratorul societăţii.
Cel mai probabil, de săptămâna viitoare va începe producţia efectivă. Vor fi măşti chirurgicale nesterile, cu trei starturi şi trei pliuri, acele măşti chirurgicale standard. „Investiţia este 100% privată şi se ridică la 141.000 de dolari, incluzând ultilajul, transportul şi materia primă.”, a mai spus administratorul societăţii.
Firma Bestfoam s-a înfiinţat în anul 2010 şi a funcţionat în Timişoara până în anul 2019, când a mutat toată producţia la Buziaş. Activitatea de bază este fabricarea uneltelor, a cuţitelor industriale şi a bureţilor. Se mai ocupă de industria de mobilă şi saltele. Face parte dintr-un grup de firme care produc saltele, pilote, perne, paturi şi canapele.
„Totodată, în grupul de firme mai deţinem o firmă care realizează comerţ cu materii prime şi materiale destinate industriei de burete şi a cărui piaţă de desfacere este în special la export, în Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.”, a completat Marius Popa.