Consiliul Județean Timiș dă raportul! Sprijin de peste 8 milioane de lei în ultimele două luni

În timpul pandemiei de coronavirus, Consiliul Județean Timiș a investit 8,5 milioane de lei în echipamente medicale de protecție, paturi de anestezie și terapie intensivă, corturi de triere și aparatură medicală de specialitate. Raportul CJT a fost postat pe Facebook.

Cea mai mare sumă a fost alocată Spitalului Județean din Timișoara pentru achiziționarea a 10 paturi de anestezie și terapie intensivă și a unor ventilatoare mecanice, necesare pentru salvarea celor aflați în stare critică din cauza COVID-19. Este vorba despre 4,5 milioane de lei.

Aproape 2 milioane de lei au fost îndreptate către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș pentru achiziționarea de echipamente de protecție și corturi de triere. Cu 600.000 de lei sunt asigurate măsurile de protecție împotriva infectării în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar 420.000 lei au fost acordați pentru servicii hoteliere destinate cadrelor medicale, astfel încât aceștia să se odihnească între ture sau gărzi, fără a-și pune în pericol propriile familii.

Chiar dacă se află în subordinea Primăriei, Spitalul de Boli Infecțioase a fost sprijinit, la rândul său, și de Consiliul Județean. 300.000 de lei au fost investiți în materiale de protecție și reactivi pentru testare. CJT a alocat bani și pentru Spitalele Municipale din Lugoj și Timișoara astfel încât să fie cumpărate kituri de testare.

În raportul CJT apare și suma de 350.000 de lei destinată modulelor de carantinare și a unor echipamente de tip cameră termică digitală. De asemenea, 100.000 lei au fost folosiți pentru dezinfecția drumurilor județene din interiorul localităților.