FOTO. Spitalul Militar de la Timişoara, dotat cu SMMIT pentru lupta împotriva coronavirusului

spital militar, cort

Sistemul modular medical de izolare și tratament, ridicat de MApN, a fost instalat ca secție de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență. SMMIT are o capacitate de 120 de locuri de carantinare și 56 de paturi pentru pacienți. Dotarea este corespunzătoare pentru lupta contra COVID-19, pornind de la racordarea la utilități până la instalarea aparaturii de investigare și tratare. 

Corturile care pot găzdui 120 de cetățeni aflați în izolare și carantinare sunt funcționale. Zona medicală cu o capacitate de 52 de paturi este pregătită pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de COVID-19. De asemenea, patru paturi de ATI au fost instalate în zonă. SMMIT este racordat la toate utilitățile: apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă și cablu TV. În zona de izolare și carantinare au fost instalate paturile și toate corturile sunt dotate cu televizoare și frigidere.

Astăzi urmează să fie asfaltate căile de rulare pentru personal și ambulanță. Containerele de birouri, farmacie și pentru personalul administrativ au fost deja livrate. Aparatura necesară pentru investigarea și tratarea pacienților va fi adusă în zona principală medicală. De asemenea, vor fi stabilite circuitele funcționale în vederea întocmirii documentației necesare pentru avizarea SMMIT.

spital militar, corturi