VIDEO. SCM Timișoara continuă transferurile de baschetbaliști și prelungirile de contracte

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Echipa de baschet SCM Timișoara continuă mutările pentru viitorul sezon. După ce „leii” și-au asigurat încă un sezon cu serviciile lui Nikola Pesakovic și l-au adus pe Adam Mirkovic, clubul i-a prelungit înțelegerea și lui Alexandru Coconea și a adus un american nou, Troy Franklin.

Coconea este o piesă importantă în contextul în care în prima repriză este obligatorie utilizarea unui român U23. De altfel, extrema va juca vara aceasta cu naționala U20 la Campionatul European Divizia B din Portugalia. Clubul a transferat un jucător american pe postul 1, care a fost unul deficitar sezonul trecut. Este vorba de Troy Franklin, jucător înalt de 1,83 de metri. A jucat, ca mai toți americanii, în campionatul universitar, pentru două formații: Towson Tigers, trei sezoane (2008-2011) și un sezon Coppin State (2012-2013). Înainte să facă pasul spre Europa, a mai jucat la Lake Michigan Admirals. Pe Bătrânul Continent, în trecut a evoluat la FOG Nastved, în Slovenia, la Sixt Primorska Koper.

Sezonul trecut, la fel ca Adam Mirkovic, a jucat la două echipe. Mai întâi, în liga secundă din Lituania, la Jonavos SK. În februarie s-a transferat în Bulgaria, la Academic Bultex Plovdiv, în Bulgaria. Acolo, în 16 meciuri, a avut medii de 14.9 puncte, 6.0 pase decisive, 3.4 recuperări, 1.9 intercepții, în 30.3 minute/meci. „Troy este un jucător care va aduce un plus de forță în atac, și prin capacitatea lui de a înscrie, dar și pentru calitățile de pasator. Sper să se acomodeze bine în campionatul nostru, deoarece este greu pentru un fundaș să joace în România, unde sunt mulți apărători buni, dar dacă reușește, va fi un jucător important în roster-ul echipei noastre”, a precizat antrenorul Dragan Petricevic despre noul sosit.

untitled design set 970x90 px

Mai jos puteți urmări un clip cu evoluția lui Franklin din urmă cu două sezoane, de când juca în Danemarca:

YouTube video

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/