Liderii PSD din Banat o văd pe Viorica Dăncilă președintele României!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Sondajele sunt importante, dar cei mai mulți lideri social-democrați avansează deja ideea că premierul are toate calitățile pentru a fi prezidențiabilul PSD!

Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, nici măcar nu mai trebuie întrebată având în vedere că, după Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă e omul de care se simte cel mai aproapiată. Nimic nu o poate face să susțină pe altcineva pentru Cotroceni. Doar dacă Viorica Dăncilă va sta totuși deoparte de bătălia prezidențială. Nici liderul PSD Timiș, Călin Dobra, nu vede nimic nepotrivit în candidatura actualului premier pentru funcția de președinte. Totuși, acesta a evitat să spună direct dacă filiala pe care o conduce va merge pe mâna Vioricăi Dăncilă. „Luni avem Comitetul Executiv și se discută acest subiect. Este demarat un sondaj, o să vedem sondajul și o să vedem ce hotărăște partidul”, a spus președintele PSD Timiș, Călin Dobra.

Semnalele altor lideri PSD din țară legat de o posibilă candidatură a Vioricăi Dăncilă la președinție aproape că fac irelevante rezultatele sondajului. „Din punctul meu de vedere, cel mai bine poziționat în rândurile noastre trebuie să candideze. Care va fi, o să vedem, discutăm luni. Așteptăm rezultatele sondajelor, rezultatele discuțiilor, cine își dorește să participe, că până la urmă, poți să fii bine poziționat în sondaj și să nu-ți dorești să candidezi”, a spus președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar. „Vă pot spune despre doamna premier ca politician cu experiență, atât în politica internă, cât și în politica internațională. Conduce astăzi Guvernul cu rezultate foarte bune, conduce cel mai mare partid din România și, dacă sondajele vor fi în favoarea sa, cred că este pregătită să își asume o candidatură. În PSD sunt mulți colegi pregătiți să candideze la alegerile prezidențiale, președintele partidului evident fiind unul dintre ei. Are toate calitățile pentru un președinte de țară. Este un om de echipă, o persoană onestă și cred că acestea sunt calitățile pentru un președinte de țară, pentru că în ultimii ani, din păcate, președinții de țară au împărțit România în două și au fost într-un conflict continuu”, a declarat Marius Dunca, președinte PSD Brașov, pentru MEDIAFAX.

1000x100 casa brutarului

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat. În PSD sunt sondați, la această oră, pentru desemnarea prezidențiabilului: Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Călin Popescu Tăriceanu (candidat comun al alianței) și un candidat din exteriorul PSD al cărui nume nu a fost făcut public.

expres banat 1000x100 (2)