VIDEO. Sala Polivalentă s-a închis. Vezi explicațiile administratorului!

Deși s-a deschis în 2007 și s-a presupus până în acest moment că obiectivul respectă toate normele, inclusiv pe cele de securitate la incendiu, ISU a constatat, după opt ani, că viața spectatorilor și a celor care își derulează aici activitatea este în pericol.

Un prim control al ISU a avut loc la Sala Polivalentă în luna martie a anului 2015. Ulterior, după șase luni, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a fost amendată cu suma de 2.500 de lei. Un nou termen de conformare primit de administratorul sălii este de șase luni, timp în care trebuie să intre în legalitate.

Robert Buzzi explică faptul că în 2007 sala ar fi corespuns normelor, dar schimbarea legislației nu a adus cu ea și modificări în structura clădirii sau a cerințelor respectate inițial. Prin urmare, în prezent, ISU îi reproșează faptul că cele patru guri de ventilație care sunt montate în tavanul instituției nu sunt rezistente la 400 de grade Celsius timp de ore consecutiv. Amenda o riscă de această dată administratorul, pe numele său, și se ridică la 1,2 miliarde de lei vechi.

„Am decis să închid sala în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova. Noi nu avem în buget prevăzuți bani pentru o astfel de investiție acum. Am avea nevoie de 65.000 de lei plus TVA. Am primit promisiuni că în ședința din luna noiembrie ne va fi alocată suma, dar până atunci nu vreau să risc să primesc vreo amendă. Prin urmare, am decis să închid sala”, a declarat Robert Buzzi, administratorul Sălii Polivalente.

Activitatea va fi suspendată pe o perioadă nedeterminată, până la remedierea problemelor. Până atunci, activitatea a zece instituții va fi afectată. Cea mai gravă situație o întâmpină în acest context echipele sportive HC Adrian Petrea (handbal), Muncitorul Reșița (futsal) și Universitatea Reșița (handbal). Asta, pentru că oficialii cluburilor vor trebui să găsească alte săli autorizate din toate punctele de vedere, inclusiv pentru antrenamente, nu doar pentru competițiile oficiale, cu public.