Dragomir a pariat pe jocurile politice, nu pe reforma ANAF. A fost destituit din funcție!

Demiterea directorului general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, Ioan Dragomir, a venit în urma deciziei sale de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.

Președintele ANAF a făcut publică decizia sa printr-un comunicat de presă. „Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc aşa”, a declarat într-un comunicat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Contactat telefonic, Ioan Dragomir părea relaxat de decizia luată, mai ales că rămâne în continuare în sistem, pe post de conducere. „Nu comentez decizia președintelui, eu o execut. Din păcate, asta este! Sunt director executiv pe activitatea de inspecție fiscală în cadrul regiunii, dar nu mai ocup funcția de director general”, a explicat fostul șef al fiscului pe regiune.

Șeful ANAF a trimis la începutul lunii o circulară prin care s-au dispus măsuri clare cu privire la concursurile de promovare în grad profesional. Astfel, potrivit acestuia, examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii şi se va constitui o singură comisie de concurs/examen şi o singură comisie de soluţionare a contestaţiilor, iar din componenţa fiecăreia va face parte şi un funcţionar public din cadrul Direcţiei Generale de Integritate (DGI).

„Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate şi permiterea accesului la promovări doar pe baza competenţelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităţilor procedurale”, se mai arată în comunicatul de presă al ANAF.

Din cei opt directori generali din teritoriu, şefii regionalelor Timişoara şi Iaşi au refuzat să îndeplinească solicitarea preşedintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezenţa unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare. Ambii au avut aceeași soartă și au fost destituiți.