PE SURSE. Jocuri de culise. Cine vrea să preia conducerea Administrației Fiscale din Timișoara?

Șeful Direcției Regionale Antifraudă Vest, Adrian Voicu, ar vrea să schimbe Deva cu Timișoara! Asta, după ce perioada pentru care a fost delegat politic pe funcția de conducere din Hunedoara i-a expirat.

Jocurile de culise sunt în toi pe mai multe paliere din sectorul fiscal. Mai mulți foști oficiali din sistem, cu susținere politică, s-ar visa la cârma Administrației Fiscale Timiș. Unul dintre aceștia este Adrian Voicu, despre care ziarele centrale spun că ar face parte din triunghiul extrem de periculos și chiar penal în două unghiuri Ponta-Sârbu-Daciana. De altfel, acesta ar fi avut susținerea fostului premier pentru ocuparea postului de șef la cârma Direcției Regionale Antifraudă Vest, dar pentru postul respectiv i-a încetat mandatul.

CITEȘTE ȘI: Dragomir a pariat pe jocurile politice, nu pe reforma ANAF. A fost destituit din funcție!

Prin urmare, vizează acum un alt post de conducere, tot în Regiunea Vest, respectiv pe cel al Administrației  Județene a Finanțelor Publice Timiș. Acesta este ocupat în prezent de interimarul Mircea Călin. Surse din sistem spun că Voicu ar fi încercat să îl saboteze pe Călin și să îl determine pe acesta să se retragă din competiție, însă în zadar.

În altă ordine de idei, mâine ar avea loc prima probă orală (prezentarea proiectului de management) a concursului. Asta, în timp ce pe site-ul anfp.gov.ro competiția este înregistrată pentru data de 13 noiembrie 2015, la ora 10.00, la sediul ANFP din București.

Mai departe, interesant este de urmărit dacă din comisia de examinare va face, totuși, parte un inspector de integritate … de această dată.