VIDEO: S-a lăsat cu lacrimi la sediul USR din Timișoara, la aflarea rezultatelor: „Mai vorbim mâine dimineață”

Exit-poll-ul de la ora 21.00 nu a venit cu vești bune pentru Alianța USR-PLUS. Dan Barna a reușit să obțină puțin peste 16 procente, motiv pentru care s-a lăsat cu lacrimi la sediul USR din Timișoara.

Puțin după ora 20.30, la sediul aflat pe strada Paris, încă se mai strângeau oameni. Atmosfera era una relaxantă, se râdea și se făceau glume. Singurul care părea mai agitat era Cristian Moș. Președintele USR Timiș a cerut un pupitru pentru declarațiile pe care urma să le facă după anunțarea rezultatelor. „Mai sunt șase minute”, s-a auzit din sală, după care sonorul televizorului a fost dat mai tare. „Cătălin, hai aici!” i-a spus Dominic Samuel Fritz lui Șipoș, președintele PLUS Timiș.

Ora 21.00. Primele rezultate au fost prezentate în direct la Digi24 – Klaus Iohannis 39%, Viorica Dăncilă 22,50%, Dan Barna 16,40% și Mircea Diaconu 7,9%. „Ai de capul meu”, au spus mai mulți în cor după care, în sală, s-a lăsat tăcerea. Actrița Ana Munteanu a început să plângă în timp ce senatorul Nicu Fălcoi a spus „nu cred așa ceva”. 

La scurt timp, postul de televiziune a fost schimbat pe Realitatea TV, apoi pe Antena 3, iar butonatul s-a încheiat după ce datele prezentate pe România TV arătau că Viorica Dăncilă a obținut 18 procente, în vreme ce Dan Barna, 16. Din sală se aude o primă glumă care mai destinde atmosfera. „Ăsta e socio-poll-ul, nu exit-poll-ul”. Cu toate astea, scorurile apropiate de pe ecranul televizorului au fost ca o gură de aer pentru cei prezenți: „dacă asta e diferența, o întoarcem cu diaspora. Dacă se confirmă, intrăm în turul II!”, a spus un membru.

 

În jurul orei 21.30 Cristian Moș a trecut la pupitrul „comandat” și a făcut o primă declarație. „Nu suntem supărați, nu suntem dezamăgiți. După trei ani am reușit să facem o campanie cum nu s-a mai făcut în România. Dan Barna a reușit să facă peste 11.000 kilometri. Toți am fost în stradă, Alianța USR-PLUS este o forță, mergem înainte. Acesta este al doilea pas. Mai avem doi pași și sunt convins că după acești pași România va avea o guvernare USR-PLUS”, a spus președintele USR Timiș.

Declarații a făcut și Cătălin Șipoș, președintele filialei PLUS Timiș, care a confirmat că încă mai are speranțe. „Numerele pe care tocmai le-am auzit nu sunt finale. Sunt șanse mari ca ele să fie răsturnate și avem răbdare să vedem scorul final. Atunci putem să vorbim de scorul Alianței. Până atunci însă numărul mare al oamenilor care au ieșit la vot dă un semn de forță a poporului. Indiferent de rezultat noi vom continua să construim împreună”, a declarat acesta.

Nicu Fălcoi a spus că vrea să vorbească în calitate de senator USR. Le-a mulțumit oamenilor că au ieșit la vot și a descris acest lucru ca fiind o nouă revoluție. „Vreau să le mulțumesc oamenilor care au votat atât în țară, cât mai ales în diaspora. Cred că astăzi, când suntem la aproape 30 de ani de la Revoluția furată din decembrie 1989, am avut parte de o nouă revoluție. A fost o revoluție a votului. Cei din afara granițelor au dovedit că vor să se întoarcă într-o Românie în care să fim fericiți. Rezultatele nu sunt finale, mai vorbim mâine dimineață”, a spus senatorul.

Cei prezenți la sediul USR din Timișoara au fost sceptici cu privire la rezultatele obținute de Dan Barna și încă speră că cele finale vor înclina balanța în favoarea președintelui USR.