VIDEO. Reșițeanul Claudiu Cojocariu reprezintă România la Festivalul Mondial de film din Rusia!

promovare online Timisoara Casa Auto

Deși este student la medicină, Claudiu a reușit o performanță de apreciat. În urma unei preselecții stricte, va reprezenta țara la un festival mondial de film, care are loc în Sankt Petersburg.

Filmul care a impresionat juriul spune povestea tânărului marginalizat de societate. Este filmat digital, alb/negru, iar povestea sumbră trage un semnal de alarmă vizavi de soarta tinerilor. „Scurtmetrajul Cutiile/Boxes a fost realizat împreună cu Andrei Bălbărău. Ne-am deplasat în diverse locații din Reșița și am încercat să arătăm marginalizarea tânărului. Are în jur de 6 minute și am fost surprins să aflu de această nominalizare, care mă bucură enorm”, a declarat Claudiu Cojocariu pentru www.expressdebanat.ro. Filmul este doar pasiunea tânărului de 29 de ani, care e student la medicină, în ultimul an. Nominalizarea însă îl încurajează să îi acorde o mai mare atenție. „Avem multe proiecte în derulare, vă dați seama că de acum înainte voi fi motivat să le finalizez. Până acum am acordat o atenție mai mare, poate, vieții personale și școlii”, spune Claudiu.

YouTube video

Proiectul a fost realizat sub egida Cineclubului Studențesc din cadrul Universității „Eftimie Murgu”. „Am înființat cineclubul în urmă cu aproximativ trei ani pentru că am vrut să descoperim filmul pe peliculă. Am beneficiat de sprijinul lui Emil Mateiaș, vicepreședintele Asociației Naționale a Cinecluburilor din România, căruia îi mulțumim. Tot de la acesta am aflat și de festival și am considerat că ar fi bine să ne înscriem în competiție. În urma preselecției, filmul nostru a fost selectat”, a spus Andrei Bălbărău, președintele Asociației Cogito.

promovare banner maxagro

Festivalul Mondial de Film UNICA are loc în perioada 5-14 septembrie 2015, la Sankt Petersburg, Rusia.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România (ANCR), au fost selectate opt filme în concurs. În 2016, Festivalul UNICA va avea loc la Suceava.

publicitate tmc 640

Comments

  1. cristina says:

    Bravo Cretu!