VIDEO. Proteste la cele mai importante Prefecturi din țară! „Sectorul public nu este împărțit în șmecheri și fraieri”

Federația PUBLISIND a organizat proteste în Caraș-Severin, Iași și Cluj! Europol, Sindicatul Mediului, Sindicatul Grefierilor și Sindicatul Poliției de Frontieră au ieșit în centrul Reșiței să își ceară drepturile în fața Prefecturii.

Organizația PUBLISIND numără peste 35.000 de membrii din domenii diverse, cum ar fi polițiști, personal din administrația publică, cetățeni care activează în asistență socială, grefieri sau angajați din mediul de control financiar. Seria de proteste a început încă din 31 decembrie 2020. Cauza nemulțumirilor este înghețarea salariilor, sporurilor și neindexarea pensiilor cu valoarea inflației. PUBLISIND cere, de asemenea, creșterea salariului minim corelată cu creșterea prețurilor dar subliniază că majorările salariale nu se află pe lista de doleanțe. „Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel executiv și aprobate în Parlamentul României. Suntem bugetari, iar acest lucru nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile așa cum nu putem refuza restricțiile, interdicțiile și incompatibilitățile impuse de lege. Pentru o salarizare decentă și echitabilă ne așteptăm rândul încă din anul 2012, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o nouă lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaționale. Însă sectorul public nu este împărțit în șmecheri și fraieri. Nu putem înghiți la nesfârșit tergiversările”, transmite federația în comunicatul de presă.

„Protestăm împotriva neaplicării legii salarizărilor, neaplicării legii pensiilor care spune că pensia trebuie indexată cu rata inflației și pentru un salariu minim care nu este corelat cu prețurile și cu inflația. Suntem dezamăgiți de această clasă politică. Nu este capabilă să facă legi și să le ducă la bun sfârșit! Nu ne vom lăsa până nu vor înțelege că a vota în Parlamentul României o lege și a nu o pune în aplicare este un delict grav. Sistemul funcționarilor publici a fost penetrat de clasa politică. Sporurile nesimțite de care fac vorbire ei le-au aprobat!”, ne-a declarat Doru Șoavă din partea Sindicatului de Mediu.

„Protestăm împotriva Guvernului Cîțu și a măsurilor luate împotriva bugetarilor, în speță polițiștilor, jandarmilor, pompierilor. Suntem ultima categorie socială în mentalitatea Guvernului actual deoarece nu ni se aplică Legea salarizării unice 153/2017. Atunci ni s-a promis creșterea salarială și ducerea la un nivel normal. Suntem considerați neimportanți de Guvernul Cîțu, ceea ce nu este normal! Suntem în linia întâi și noi, Poliția Română, jandarmii, pompierii, am acționat încă de la începutul pandemiei”, a declarat Rodica Târnovan, lider de sindicat al Polițiștilor Europeni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/