Dunca a donat Caraș-Severinului 11 instalații de transport pe cablu, 110 km de pârtie și 20.000 de locuri de cazare!

Deocamdată, toate acestea sunt pe hârtie, dar președintele Consiliului Județean garantează că tot ce a gândit ca om de afaceri va transforma în realitate ca șef al administrației județene.

Romeo Dunca a promis că, dacă va fi alesul cărășenilor la alegerile din 27 septembrie 2020, va dona mega proiectul său Nedeia județului. A fost ales și în chiar primele ședințe de Consiliu Județean a pus proiectul pe masă. Gurile rele au început să spună că, de fapt, nu donează nimic altceva decât niște dosare voluminoase, că a creat cu bună știință confuzie, în sensul cedării actualelor sale investiții de pe Muntele Mic. Președintele CJ spune însă că el a fost cât se poate de clar, că Muntele Mic nu e totuna cu Nedeia și că donația sa nu merită să fie luată în râs. Și asta pentru că a costat o avere, iar peste ceva vreme va aduce județului Caraș-Severin mai mulți bani decât producea în vremurile de glorie Combinatul Siderurgic din Reșița. „Upgradăm câteva puncte în așa fel încât lucrurile să fie foarte clare și să eliminăm teama anumitor consilieri că îl cedăm cu tot cu eventuale procese. Nu sunt procese pe rol astăzi vizavi de acest contract. Legat de acest proiect avem doar un termen la Curtea Supremă pentru obținerea avizului de mediu pe PUZ. Avem o contestație, dar atâta timp cât altul va fi titularul acestui proiect, vom începe o procedură nouă și sper că vom trece peste anumite lucruri care nu au funcționat așa cum ar fi trebuit în favoarea dezvoltării județului. Repet, nu există procese pe rol care ar putea să atragă costuri pe care consilierii sau pe care județul ar trebui să și le asume. Consiliul Județean va participa la profitul care va apărea acolo după ce investiția va fi făcută de Consiliul Județean. Donarea acestui proiect s-a făcut fără costuri, cu titlu gratuit, fără nicio obligație împovărătoare”, a explicat președintele Dunca.

Fostul om de afaceri spune că va duce mai departe munca începută de data asta în calitate de șef al administrației publice județene. Mai întâi va începe o procedură nouă de avizare pentru că mare parte din avizele obținute la vremea respectivă a expirat. „Se vor folosi toate studiile, vom scuti foarte mult timp și foarte multe cheltuieli vizavi de nevoia de finanțare pentru a putea să îl aducem în faza de implementare. Apoi vom căuta surse de finanțare. Nu avem acuma surse de finanțare, nu știm nimic, dar vom încerca să-l implementăm după ce vom obține toate avizele pentru Consiliul Județean de data asta”, a mai spus Romeo Dunca.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Cum arată pe hârtie astăzi proiectul Nedeia?! Ne-a dezvăluit tot șeful Consiliului Județean Caraș-Severin: „Acea zonă poate aduce atâția bani câți aducea pe vremuri combinatul! Interesele lui Dunca acum sunt județene, nu sunt interesele mele private. Sunt sigur că se va face proiectul Nedeia. Asta înseamnă 11 instalații de transport pe cablu, 110 km de pârtie, 20.000 de locuri de cazare!”

banner maxagro