VIDEO. Podul Dragalina, în noua sa formă, capătă contur! S-au pus bazele pentru podurile care vor fi alipite celui deja existent

Lucrările la podurile de la Gara de Nord continuă, iar marți s-a realizat un pas important la Podul Dragalina, cel pe care trec și liniile de tramvai. Pe șantier s-au montat 24 de piloți, necesari pentru alte două poduri în aval și amonte față de cel existent, care în final vor fi practic lipite de cel de acum, pentru un pod mult mai lat, aproape triplu față de ce există în prezent. 

Primarul Nicolae Robu a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook, unde are peste 40.000 de fani. Este vorba de câte șase piloți montați pe fiecare parte a podului, așadar, un total de 24. Toți merg până la 13 metri adâncime în pământ. „Astăzi a început realizarea piloților, câte șase pe fiecare parte a Begăi, pentru fiecare pod nou. Deci, în total, vor fi de realizat 24 de piloți, care merg până la 13 metri adâncime! În timpul vizitei, tocmai se lucra la al doilea”, a scris edilul Timișoarei pe Facebook, unde a postat și o scurtă filmare de pe șantier.

Robu spune că e bine că s-a făcut deja mare parte din lucrările „consumatoare de timp”. „Astăzi, am făcut o nouă vizită pe șantierul Podului Dragalina. M-am bucurat că o mulțime de lucruri ce țin de reabilitare/consolidare, mari consumatoare de timp, sunt făcute de-acum și că s-a trecut la construcția noilor poduri: unul de-o parte, unul de cealaltă a podului vechi. Reamintesc, acest proiect cuprinde pe de o parte reabilitarea/consolidarea podului actual, pe de altă parte, construirea a câte unui nou pod de fiecare parte a acestuia, lipite de el, astfel încât în final, să se ajungă să avem un pod de aproape trei ori mai lat decât actualul”, se mai arată în postarea primarului.