Recrutarea de talente, cheia unei afaceri de succes – moment educațional prezentat în cadrul Bizz.Club Timișoara

Recrutarea de talente este cheia unei afaceri de succes pentru că una din cele mai importante resurse ale unei companii sunt oamenii. Despre tendințele actuale în recrutare și despre aspecte esențiale pe care trebuie să le aibă în vedere orice angajator s-a discutat, marți, în cadrul întâlnirii de seară organizate de Bizz.Club Timișoara.

Invitata momentului de educație, susținut în cadrul întâlnirii Bizz.Club Timișoara, a fost Mihaela Pleșcan, Career Coach şi Business Mentor, Senior Recruiter şi om de HR cu peste 8 ani în mediul corporatist. Participanții au aflat secretele unei recrutări eficiente, care să aducă în firmă oameni de calitate, orientați spre o colaborare pe termen lung.

Se merge foarte mult pe ideea de sustenabilitate și pe lucruri pe care să le facem pe termen lung. Angajamentele pe care le avem să fie într-adevăr pe termen lung pentru că, indiferent că discutăm de un proces de recrutare, indiferent că discutăm de o lansare de un produs, toată lumea își dorește ca acele campanii să fie pe termen lung. Atunci când vrei să recrutezi, vrei să recrutezi o persoană care nu pleacă după trei luni sau nu îți pleacă după primul an”, a spus în cadrul prezentării Mihaela Pleșcan.

Este important ca fiecare angajator să ceară feedback, să îi asculte pe angajați și să îi motiveze. Nu trebuie omisă nici necesitatea unui echilibru între viața personală și viața profesională atât în ceea ce îl privește pe angajator, cât și pe angajat.

Foarte mult contează în zona de managementul talentelor să identifici acei oameni cărora le place ceea ce le propui să facă. Foarte mult se pune preț pe partea de a-i ajuta pe angajații tăi să fie fericiți și să aibă parte de un echilibru între viața personală și viața profesională. Chiar dacă e afacerea noastră, nu trebuie să mergem să punem mult focus în zona de business și să uităm că suntem și noi oameni și avem o viață personală. Un aspect foarte important nu doar în recrutare, ci și în partea de dezvoltare a oamenilor este motivarea. Sunt discuții că nu e obligația mea ca angajator să îl motivez, ci omul trebuie să se automotiveze, dar el se automotivează doar când creezi un anumit context sau când îi oferi lucrurile de care are el nevoie”, a mai spus Mihaela.

Mihaela Pleșcan este și ambasadoare și susținătoare a comunității femeilor antreprenor din zona de Vest, alături de Elite Business Women, una din top companii de educație antreprenorială pentru femei. Bizz.Club este un club puternic de busniess networking prezent în mai multe orașe din țară. În Timișoara conectează de ani buni oameni de afaceri care se întâlnesc periodic, se cunosc, se sprijină reciproc și chiar fac schimb de servicii. În fiecare după-amiază de marți, Bizz.Club organizează întâlniri în cadrul cărora sunt prezentate și momente educaționale din diferite domenii. Orice antreprenor orientat spre dezvoltare personală și profesională este invitat să facă parte din comunitatea celui mai extins club de business networking din România.