VIDEO: Voinţa Lupac – Damila Măciuca nu s-a mai jucat!

Arbitrii şi observatorii partidei care ar fi trebuit să se joace astăzi, la Lupac, în faza a V-a a Cupei României la fotbal, au luat o decizie cel puţin ciudată şi deloc în spiritul competiţiei, dar regulamentară, după cum se apără aceştia cu ROAF-ul în mână.

Voinţa Lupac, echipa momentului în fotbalul judeţean, a produs o surpriză după alta în fazele preliminare ale Cupei României. A eliminat, pe rând, FCM 2012 Reşiţa şi FC Caransebeş, echipe din eşalonul trei al ţării, a profitat de problemele Politehnicii Timişoara şi a ajuns să primească vizita formaţiei de ligă secundă, Damila Măciuca. Extrem de motivaţi, elevii lui Boşco Vişatovici au intrat pe teren gata să producă o nouă surpriză sau măcar să-i mulţumească prin prestaţia lor pe spectatorii veniţi în număr mare la stadion. Au plecat la vestiare însă dezamăgiţi, înainte să fie fluierat startul partidei.

leader board 728 x 90 px

Situaţie de urgenţă

Arbitrul de centru, Flavius Alin Roşu, şi observatorii Ionel Bungău şi Valentin Ioan Igna, cu toţii din Timişoara, au constatat că, la ora de start a partidei, 16.30, la stadionul din Lupac nu e prezentă nicio ambulanţă, aşa cum obligă regulamentul. Au acordat sfertul academic, după care s-au pus pe scris rapoarte şi au anunţat că meciul nu se mai joacă. Asta, în ciuda faptului că, ambulanţa contractată şi plătită de clubul din Lupac plecase din curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă către stadion la timp. La intrarea în comună, o casă era mistuită de flăcări chiar în timp ce fotbaliştii se aflau la încălzire. Ambulanţa a oprit la locul incendiului şi a acordat asistenţă medicală unei persoane, pe care a şi trasportat-o la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Echipajul a anunţat organizatorii meciul de fotbal despre situaţia excepţională care s-a ivit şi că ambulanţa va ajunge cu o uşoară întârziere, dar asta a contat mai puţin pentru arbitri şi observatori. Au luat o decizie în defavoarea tuturor, mai ales a competiţiei, Cupa României fiind de multe ori mai atractivă şi spectaculoasă decât campionatul intern.

Rezultat stabilit la masa verde

Deocamdată e greu de spus dacă Voinţa Lupac va pierde meciul cu 0-3, dacă se va rejuca sau nu. Cert este că oficialii clubului cărăşean au trimis deja Federaţiei Române de Fotbal documente care atestă că nu are absolut nicio vină pentru întârzierea ambulanţei. Doctorul Marius Cotârlă, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, a explicat că întârzierea ambulanţei a fost generată de acel eveniment nefericit şi neprevăzut. Mai mult decât atât, a precizat că partida ar fi putut începe în condiţii de siguranţă pentru jucători şi spectatori, atâta vreme cât ambulanţa era pe drum, iar la joc era prezent medicul sportiv Ioan Şerbescu. Primarul Marian Vlasici, omul care pune atâta suflet pentru echipa de fotbal a comunei, este foarte dezamăgit şi e convins că meciul nu se va rejuca.

Comments

  1. Antimaciucar says:

    Ce pretentii de omenie sa ai de la un consilier local Timisoara ca Bungau, un politician infumurat si de la fiul reputatului arbitru Ioan Igna, fiu care si-a renegat tatal nemaivorbind cu el de ani de zile? Se stie ca arbitri jocului sunt cateii observatorilor asa ca acestora, nu le gasesc nicio vina! Nici acceptul oaspetilor nu ar fi dat curs jocului asa ca ei au putut prinde acasa la MACIUCA, in valea CIOCANULUI, alaturi de satul vecin MADULARI, meciul Romaniei cu Andorra….