Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara face de săptămâni bune eforturi pentru a întări siguranţa angajaţilor şi a familiilor acestora. Scopul: reducerea la minimum a riscului de contaminare cu noul coronavirus.
În acest sens au fost realizate, împreună cu specialiştii, noi circuite epidemiologice, au fost izolate spaţii întregi şi au fost asigurate echipamentele adecvate. Comunicarea, instruirea continuă, asigurarea echipamentelor necesare, izolarea unor spaţii întregi sunt armele cu care conducerea unităţii spitaliceşti luptă împotriva temutului virus şi îi protejează pe cei care sunt în prima linie.
„Facem tot ce e necesar să le asigurăm aceste echipamente și pe viitor pentru a nu-i trimite vreodată pe acești oameni curajoși la luptă cu mâinile goale”, asigură Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean.
De asemenea, au fost luate măsuri superioare de protecţie. Vorbim aici de montarea unei camere de decontaminare chimică cu senzori automaţi şi opt surse de pulverizate concomitentă.
„Tot în acest scop am testat și montat o cameră de decontaminare chimică cu senzori automați și 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime. Acest dispozitiv e instalat pe circuitul epidemiologic de ieșire din zona galbenă, locul unde ajung pacienții suspecți de Covid-19, din ce în ce mai mulți la număr. La ieșirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru și este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranță cât mai mare și scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează și efectuează un duș conform normelor. Acest dispozitiv de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Județean din Timișoara și donat unității noastre de către firma DML Solutions, producător local, din Săcălaz”, a precizat Raul Pătraşcu.
Conducerea unităţii anunţă că în următoarea perioadă va achiziţiona alte astfel de echipamente cu proiectări specifice pentru a fi montate în Unitatea de Primiri Urgențe și la Maternitatea Bega, declarată maternitate COVID-19.
„Mulți oameni cu suflet au înțeles că doar împreună putem învinge și s-au oferit să ne sprijine. De toată considerația personalului medical din SCJUPBT beneficiază și domnul Cătălin Sfarghiu din Săcălaz care a făcut posibil transportul acestui filtru, absolut necesar pentru zilele în care trăim”, a mai spus directorul Spitalului.