Conducerea DSP Timiș, schimbată din nou! Ștafeta a fost predată unui medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare

Nici măcar o lună nu a rezistat Mariana Rădulescu în funcția de director interimar al DSP Timiș. Ștafeta a fost predată astăzi unui medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Mariana Rădulescu a fost director executiv al Relațiilor Contractuale din cadrul CJAS și a ajuns în fruntea DSP Timiș în 10 martie. Asta ca urmare a demiterii Corneliei Cișmaș-Malac, după ce a fost filmată în timpul unei conferințe de presă în care nu a reușit să lege două vorbe despre primul caz de coronavirus din Timișoara.

După scandalul iscat pe seama carantinării Maternității Odobescu din Timișoara, Mariana Rădulescu a trimis un comunicat de presă în care a acuzat că decizia a fost luată ilegal. Înainte de asta, a vorbit public și despre existența unor orgolii politice care frânează activitatea autorităților, iar surse spun că a existat un conflict direct între Rădulescu și Liliana Oneț, prefectul județului. Astfel, cea care va conduce de astăzi Direcția de Sănătate Publică Timiș este Mihaela Valcovici, medic la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

„Începând cu data de 6 aprilie 2020, la conducerea DSPJ Timiș este numită, prin Ordin de ministru, Dr. Mihaela Daniela Valcovici, pe funcția de director executiv. Domnia sa este medic de medicină internă și cardiologie și vine din echipa Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, după o activitate de peste zece ani. Parcursul profesional al Dr. Valcovici include practica de specialitate și cercetare în centre din țara și străinătate. Numirea sa la conducerea DSPJ Timiș vine într-un moment de maximă importanță pentru gestionarea segmentului de sănătate publică pentru populație”, a transmis Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al instituției.