VIDEO. Lumina speranței, aprinsă la Timișoara! Lupta cu COVID-19 poate fi câștigată numai împreună!

Timișorenii s-au alăturat provocării inițiate de Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și au aprins lumina speranței, în semn de solidaritate față de cei implicați direct în războiul COVID-19.

Cu toții suntem înrolați în „armata” care luptă pentru sănătate în această perioadă grea cu care se confruntă omenirea. Statul în casă pentru zile și săptămâni întregi nu este floare la ureche, dar cei mai mulți timișoreni au respectat regulile impuse de autorități. Medicii din prima linie se zbat în fiecare zi să mai salveze o viață, iar jandarmii, polițiștii și pompierii stau tot în primul rând în „armata” contra COVID-19.

În această seara, mai mulți timișoreni au luat parte la campania inițiată de Timișoara-Capitală Europeană a Culturii și au transmis un mesaj de solidaritate și curaj care împrospătează mintea și sufletul la o lună de când România se află sub asediul stării de urgență.

Din mașinile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat au răsunat sirenele, înarmați cu lumini, timișorenii au ieșit la balcoane, mai mulți medici, asistente și rezidenți de la Spitalul Județean au format pe heliportul din curtea unității sanitare o inimă imensă, iar la Iulius Town a fost aprins iluminatul exterior în totalitate. „Ne alăturăm și noi inițiativei Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și în semn de solidaritate pentru toți colegii noștri din teren și pentru toți colegii din celelalte instituții aprindem semnalele luminoase ale autospecialelor de intervenție. Împreună vom reuși!”, au transmis reprezentanții ISU Banat.