Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara ar putea deveni centru de excelenţă în boli infecţioase

Ca urmare a rezultatelor excelente obţinute de medicii Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, care au reuşit să vindece peste 100 de persoane infectate cu coronavirus, Nicolae Robu a precizat într-o conferinţă de presă că intenţionează ca unitatea spitalicească să devină un centru de excelenţă în boli infecţioase.

„Mă gândesc ca Spitalul «Victor Babeş» să devină un centru de excelenţă în boli infecţioase, pentru că merită din plin şi asta presupune alocarea specială din partea Primăriei de resurse financiare, asumarea de lucrări de reabilitare, de modernizare faţă de cele care în această perioadă de criză şi-au urmat cursul acolo. S-au făcut lucrări importante, s-a schimbat faţa spitalului şi continuăm până când în întregime va fi ridicat la nivelul corespunzător.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul are doar cuvinte la superlativ despre activitatea medicilor şi a întregului personal de acolo.

„Ne bucurăm că avem 104 vindecaţi în Spitalul «Victor Babeş». Ne bucurăm că lucrurile merg înspre bine, prin faptul că nu se produce o creştere explozivă în ceea ce priveşte numărul celor contaminaţi şi au fost mereu creşteri nealarmante, dar care ne determină să fim foarte atenţi, foarte vigilenţi şi să ne comportăm responsabil. Trebuie să recunoaştem munca excepţională a unui corp medical dedicat de profesioniști, oameni care se respectă pe ei înşişi în primul rând, apoi îşi respectă profesia, jurământul dat şi arată dragoste de semeni, implicându-se cu toată fiinţa lor în acest context greu prin care trecem şi evident asumându-şi şi riscuri în mod inevitabil.”,  a mai spus Nicolae Robu.

Sursă foto: Tion