Nicolae Robu, despre spălarea străzilor: „Inutilă nu este. Cât de utilă este… eu nu vă pot răspunde”

Întrebat despre eficiența spălatului străzilor în contextul combaterii coronavirusului, Nicolae Robu apreciază că acțiunile de dezinfectare vor continua pentru a menține Timișoara „model de oraș curat”.

„Oare e rău să fie curat?”, s-a întrebat primarul Timișoarei în urma aprecierii faptului că nu există dovezi că dezinfectatul străzilor combate coronavirusul și după ce Ministerul Sănătății ar fi retras mesajul de mobilizare a orașelor în ceea ce privește curățarea stradală. Bazându-se pe informațiile deținute, primarul Timișoarei susține demersurile de dezinfecție: „Virusul se agață de particulele de praf. Pentru asta și pentru că putem, noi spălăm străzile. Noi am venit cu un convoi de mașini ca să fim siguri că se curăță.”, declară Nicolae Robu.

Străzile Timișoarei sunt curățate tehnic, cu perii rotative, cu detergenți și dezinfectant, iar lucrătorii societății de salubritate spală manual trotuarele cu dezinfectant. Nicolae Robu a anunțat și faptul că vineri se încheie acțiunea de curățenie de primăvară pe toate străzile din oraș, urmând ca programul să fie reluat. Acțiunile se vor desfășura noaptea, după ora 22.00, iar aici puteți accesa programul ultimei săptămâni de curățenie generală. „Inutilă nu este această acțiune de spălare, cât de utilă este eu nu vă pot răspunde. Dar vom continua! Dorința noastră e să ținem orașul ca model de oraș curat.”, a mai declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.