Momentul raţiunii sociale! PSD propune un plan naţional pentru România

Deputatul de Timiş, Matei Suciu, susţine demersul Partidului Social Democrat de a propune planul naţional pentru România. Parlamentarul cere Partidului Naţional Liberal să renunţe la orgolii când vine vorba de unirea tuturor forţelor politice pentru realizarea unui plan național care are ca scop combaterea efectelor economice şi sociale provocate de pandemie.

„Mândria este un păcat mare. Ar trebui s-o știe și liberalii… În ciuda încăpățânării fățișe a Guvernului PNL, important este că inițiativa președintelui PSD (care a făcut apel la unirea tuturor forțelor politice pentru realizarea unui plan național destinat combaterii efectelor economice și sociale provocate de pandemie) devine realitate”, a precizat Matei Suciu.

Parlamentarul spune că PSD cere Guvernului PNL să accepte că este momentul raţiunii sociale şi nu al discriminării absurde. Mai exact, ce propune punctual PSD prin acest plan naţional?

  1. Oprirea căderii economiei și asigurarea unei creșteri economice maxime posibile în acest an și peste 3% în 2021.
  2. Menținerea cât mai multor locuri de muncă.
  3. Protecția socială a persoanelor vulnerabile.
  4. Programul „Produs în România” – Creșterea producției interne și industrializarea României prin investiții în infrastructură și fabrici noi.
  5. Măsuri economice pentru conversia activităților, în noua ecuație determinată de criza coronavirus.
  6. Asigurarea sustenabilității finanțelor publice.
  7. Sprijinirea consistentă a mediului de afaceri și oferirea resurselor necesare firmelor românești (am pregătit deja un proiect de lege în acest sens).
  8. Consultarea fiecărui partid politic și discutarea/evaluarea/preluarea ideilor în viitorul document, pentru o aprobare rapidă în Parlament și o aplicabilitate imediată, în interesul economiei naționale și al populației.