VIDEO. La Timişoara a început de astăzi în forţă spălarea şi dezinfecţia trotuarelor

După ce la Timişoara de miercuri seara a început campania de spălare şi dezinfecţie a străzilor, astăzi s-a trecut la trotuare, la solicitarea cetăţenilor, spune Nicolae Robu.

Edilul a spus că în ceea ce priveşte străzile, vor fi spălate aproximativ 300 pe zi, dintr-un număr de peste 1.000 pe care se va interveni. De astăzi a început şi dezinfecţia trotuarelor.

,,Începând de astăzi se face spălare şi dezinfecţie şi pe trotuare. Au fost mai mulţi cetăţeni care m-au întrebat pe facebook dacă nu se intervine şi la trotuare, mi-au cerut să facem acest lucru. Ei bine, facem în acest moment spălare şi dezinfecţie şi pe trotuare”, a afirmat Nicolae Robu.

În privinţa scărilor la bloc, din spusele primarului în două săptămâni vor veni substanţele şi dispozitivele necesare. Între timp, face un apel la locuitori să se implice, în măsura posibilităţilor, în acest demers.

,,Azi am avut o discuţie cu operatorul pe care îl avem contractat pentru dezinfecţie. Mi-a spus că probabil în două săptămâni ar putea să obţină substanţe şi dispozitive care să fie montate în casa scărilor. Noi vrem cât mai repede, dar facem ceea ce este cu putinţă să fie făcut în cotextul dat. Nu mai e vorba de a dispune sau nu de bani, ci de a găsi furnizorul pentru ceea ce doreşti să achiziţionezi. Fac un apel şi la cetăţeni. Cine are posibitatea să-şi procure substanţele pentru dezinfecţie, să pună un dispotitiv pe casa scărilor, să facă acest lucru”, a mai spus Robu.