VIDEO. La Caransebeș s-au scos cuțitele! „Ești copia feminină a lui Marcel Vela, ce Dumnezeu!”

Injurii, nervi, vorbe grele și multă tensiune în Sala 1 Decembrie 1918 din Primăria Caransebeș. Felix Borcean a răbufnit. „Nu mai ești pe vremea lui Marcel Vela, nu mai ești în 2015! Ești copia feminină a lui Marcel Vela în sala de ședințe de Consiliu Local!”, i-a strigat edilul secretarului Primăriei Caransebeș, Ana Bratu.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o ședință ordinară de Consiliu Local, ca de vacanță, fără prea multe puncte interesante pe ordinea de zi, s-a transformat într-un circ fără bani, în care consilierii liberali, după ce s-au opus introducerii a trei proiecte propuse de primarul Felix Borcean, au părăsit sala de ședințe, fără a anunța pe nimeni.

Totul a pornit de la constatarea consilierilor liberali că sunt în inferioritate și că proiectul mult râvnit de Felix Borcean privind modificarea organigramei Primăriei Caransebeș ar fi putut fi aprobat cu majoritatea social-democrată. Doar că președintele Comisiei 5, liberalul Lazăr Todorescu, nu a dorit convocarea Comisiei pentru ca aleșii locali să-și dea avizul pentru acest proiect.

La aflarea acestei informații, consilierii PSD s-au revoltat, spunând că nu este posibil să fie în acest fel obstrucționați. După lungi minute în care primarul Felix Borcean a acuzat-o pe Ana Bratu, secretarul Primăriei, că ar conduce în Primărie după cum dictează fostul primar Marcel Vela, consilierul liberal Lazăr Todorescu a solicitat o pauză de consultare, moment în care social-democrații au răbufnit: „De ce nu știți ce decizie să luați? Trebuie să-l sunați pe tătuca Vela?!”. Grupul PSD a vociferat că doar dacă se retrage comisia pentru a discuta cele trei proiecte de peste ordinea de zi atunci fac pauză. Și în acest context consilierul Todorescu a cerut 15 minute de pauză. După consultări, singurul care s-a mai întors în sala de ședințe a fost președintele de ședință, liberalul Vasile Rafa, care a recunoscut că ceilalți consilieri PNL au plecat, părăsind ședința fără niciun anunț în prealabil.

Decizia secretarului Ana Bratu a fost că ședința nu mai poate continua, nemaifiind în sală 10 consilieri. În acel moment, grupul PSD a explodat și a întrebat cum de ei pot părăsi sala de ședință după ce au semnat de prezență. „Bătaie de joc la adresa noastră, care avem program încărcat și tot venim la ședințe!”, a strigat consiliera PSD Codruța Cristescu, „bătaie de joc la adresa cetățenilor care i-au ales! Așa vrea Vela să mai câștige alegerile?!”, a strigat și consilierul Dan Alexandru Isac.

Degeaba a tot citit din lege consilierul Florin Bogdea, precum că ședința poate continua pentru că liberalii au semnat de prezență, pentru că juristul Ana Bratu a declarat că nu își asumă nicio ilegalitate din Consiliul Local.

Primarul Felix Borcean a răbufnit și, într-o criză de nervi, i-a strigat juristului Ana Bratu că legea o interpretează doar în interesul ei.

După tot haosul creat, ședința ordinară de Consiliu Local a fost suspendată. Edilul Borcean a decis organizarea unei noi ședințe, însă de această dată extraordinară, mâine dimineață, de la ora 10.00.