În ziua anunțării candidatului USR, Robu „a lovit” cu un nou sondaj! Ce feedback a primit?

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Primarul Timișoarei a deschis sâmbătă un nou sondaj pe deja celebra sa pagină de Facebook, pe tema parcărilor din zona centrală. Întâmplător sau nu, chiar în ziua în care USR Timiș l-a ales pe Dominic Samuel Fritz drept candidatul pentru Primăria Timișoara la alegerile de anul viitor. Edilul a lansat o idee destul de ciudată, și anume transformarea Pieței 700 într-o… parcare!

Primarul a atins un subiect sensibil pentru oraș, parcările din zona centrală. Robu a reamintit că Universitatea de Vest, condusă chiar de colegul său de partid, Marilen Pirtea, nu a acceptat schimbul de teren cu cel de pe Strada Popa Șapcă. Acum, edilul, recunoscut ca nonconformist la nivel național, propune o parcare chiar în Piața 700. „În pofida priorității acordate de noi realizării de parcări în zona centrală, nu am reușit să facem niciuna, din lipsă de teren. Ați fost de acord, recent, cu o parcare lângă Penitenciar, dar realizarea ei presupune un acord cu UVT și se pare că nu sunt șanse să se ajungă la el. O altă locație bună ar fi, consider eu, Piața 700. Ea ar oferi peste 1.000 de locuri și ar fi la mai puțin de 600 m de cele 3 piețe centrale: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii.”, spune edilul în sondajul cu numărul 60 din acest an.

Până luni la prânz, timișorenii care sunt fanii paginii primarului au votat în proporție de 90% opțiunea „Ar fi super, vă susținem”. Doar 10% s-au pronunțat pentru „Altceva trebuie făcut acolo”. Deocamdată, au votat circa 2.000 de oameni. Totuși, primarul nu oferă explicații pentru cum va dispărea poate cea mai importantă piață agroalimentară din oraș, plus acvariul cu unități ce vând produse fast-food, de patiserie, dar și o farmacie sau un cazino. Terenul din Piața 700 a fost oferit la schimb, alături de cel din zona Balta Verde, chiar de către primar, după ce i-a luat locul lui Gheorghe Ciuhandu. Unul dintre „punctele” de campanie ale lui Robu a fost referitor la desființarea acvariului din centru.

1000x100 (4)

De remarcat că unii timișoreni l-au ironizat pe primar pentru idee, în comentarii. Un exemplu: „Ar trebui să discutăm lucruri mai importante ca, de pildă, câte goluri ați marcat în acest weekend?”.

CITEȘTE ȘI: FOTO. USR aruncă un german în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/