FOTO. USR aruncă un german în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Organizația USR Timiș și-a desemnat candidatul pentru alegerile locale de anul viitor, în urma unui vot democratic, organizat sâmbătă la prânz. Germanul Dominic Samuel Fritz a câștigat detașat, cu un procent de 54% din totalul voturilor. După anunțarea rezultatelor, Fritz a spus că îl va suna pe fostul președinte al Germaniei să îi spună să-l concedieze de la cabinetul său!

În total, au fost patru candidați. Pe locul doi s-a aflat Alexandru Cadar, cu 21,5% din voturi, urmat de parlamentarul Nicu Fălcoi, care a obținut 19,6% din voturi și Aida Szilagyi, care a reunit doar 4,3% din sufragii. Fritz a salutat votul democratic din partid. „Sunt foarte fericit, dar în primul rând sunt onorat că membrii USR mi-au dat acest vot de încredere. Sunt fericit nu pentru mine, ci pentru că USR, în ultimele două săptămâni, a arătat, a demonstrat, cum se poate face politică altfel, cu această cursă internă. Am avut trei contracandidați puternici, pe care îi admir foarte mult și USR a dovedit că reformarea clasei politice se poate face din nou dacă avem încredere în cetățenii României, în membrii partidului. Fiecare a avut un vot, niciun șef al partidului nu a luat decizia. Aceasta este baza pe care putem să construim nu doar o nouă clasă politică, ci și un nou contract social între noi și administrație”, a precizat Fritz, în discursul său.

Germanul de 36 de ani a venit prima dată în Timișoara în 2003, când a fost voluntar. Este fondatorul Timișoara Gospel Project și are studii în domeniul Științelor Politice. A fost misionar în Africa, dar este și consilierul fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler și a fost membru în Partidul Verzilor, partid ecologist german. Timișoara a devenit a doua sa casă și cunoaște bine doleanțele oamenilor de aici. „Timișorenii așteaptă o administrație profesionistă, o administrație care știe să asculte, care are o viziune pe termen lung pentru acest oraș unic în Europa. Eu sunt ferm convins că împreună cu colegii noștri de la Plus vom putea câștiga primăria și consiliul local anul viitor și că vom putea reaprinde, împreună cu toți timișorenii, spiritul Timișoarei. Noi nu vrem să construim ceva pentru noi, nu vrem să înlocuim alt partid, ci vrem să construim ceva cu toată comunitatea Timișoarei”, a precizat Dominic Fritz.

1000x100 casa brutarului

La final, candidatul a spus că vrea să se stabilească acum definitiv în Timișoara, pentru a pregăti alegerile care vor avea loc în mai puțin de un an. „Eu personal o voi suna pe mama mea, pe prietena mea și pe fostul președinte al Germaniei, cu care am lucrat acum șapte ani și îi voi spune că vreau să mă concedieze, ca să se termine naveta mea între Berlin și Timișoara”, a adăugat membrul USR.  Teoretic, ar urma o competiție și în alianța USR-Plus pentru candidatul alianței.

Până acum, au anunțat că vor candida oficial la fotoliul de primar Nicolae Robu, care e dispus să candideze și independent dacă PNL nu-l va mai susține și Marius Craina, candidatul PSD.

expres banat 1000x100 (2)