Cum a ajuns SC Piețe SA în insolvență?

Sărăcia care a afectat întreg mapamondul nu s-a resimțit deloc pe plan local. Cel puțin, asta a reieșit din atitudinea celor care s-au aflat la conducerea uneia dintre societățile comerciale ale forului legislativ.

Potrivit calculelor întocmite de www.expressdebanat.ro, doar prin intermediul a două dintre societățile comerciale (Prescom și Urban) din bugetul local s-au scurs peste patru milioane de euro, iar alte două au fost investite în mutarea pământului dintr-o parte în alta la Kilometrul 7. Din banii gestionați alandala, administrația locală ar fi putut să reabiliteze șosele sau să construiască locuințe pentru tinerii din oraș. În ciuda acestui fapt, banii au fost cheltuiți în defavoarea reșițenilor, buni platnici la bugetul local.

,,La SC Piețe SA s-au făcut investiții cu valori extrem de mari în perioadă de criză economică, de sărăcie, gestionată extrem de prost. Am avut de a face cu niște urmări ale unor măsuri luate de administrația precedentă. Am redus cât s-a putut cheltuielile și, împreună cu administratorul judiciar, credem că în cursul anului 2015, într-un an și jumătate, societatea va ieși din insolvență și va rămâne administrată separat ca societate sau serviciu. Există o hotărâre de Consiliu Local care spune că după ieșirea din insolvență o societate poate fi serviciu al administrației cu același scop, a spus edilul-șef Mihai Stepanescu pentru www.expressdebanat.ro .

Acesta îi acuză de nepăsare pe cei care au gestionat în trecut societatea. ,,De Piețe și-au bătut joc, pur și simplu! Și-au bătut joc de aceste societăți muribunde la vremea aceea și devenite societăți la modul trecut (…), a subliniat primarul orașului.

Șanse de redresare economică?
Deși la Piețe investiția pe timp de criză în construirea corpurilor noi a dus la insolvența societății, executivul local susține că din 2015 lucrurile se vor îndrepta, iar prin activitatea derulată s-ar putea aduce chiar încasări la bugetul local.

Întrucât prognoza este una extrem de optimistă, ca să ajute firma, la cel mai recent plen, Consiliul Local a decis majorarea capitalului social, cu scopul de a finaliza lucrările începute în trecut.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Vezi aici declarația primarului Mihai Stepanescu!

YouTube video

Reamintim că, în momentul de față, societatea este în reorganizare judiciară, procedeu care, potrivit oficialilor locali, sprijină ieșirea firmei din insolvență. SC Piețe SA trebuie să își achite toate datoriile pe care s-a angajat să le plătească. Acestea se ridicau la puțin peste 1,8 milioane de lei la începutul lui 2013, însă pe parcursul anului trecut s-a reușit diminuarea lor cu circa 400.000 de lei. În plus, deschiderea pieței de vechituri de pe Aleea Gugu va crește încasările societății, ceea ce ar putea duce la acoperirea altei părți din datorii, dar și la ieșirea societății din insolvență, potrivit estimărilor oficialilor administrației publice locale.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/