Deși Cazanele Dunării au aparținut din punct de vedere istoric de Banat, iar oamenii politici din județ încă militează pentru acest aspect, un lucru este cert: peisajul mirific impresionează ochiul uman, indiferent din ce zonă a țării ar veni.
Fluviul Dunărea alunecă spectaculos printre munții prin care și-a făcut loc să se îndrepte grăbit spre Marea Neagră. Până la vărsare însă, a creat adevărate minuni de care turiștii se pot bucura. Cadrele de la înălțime sunt filmate cu o dronă, iar spectaculoasele imagini taie de-a dreptul respirația privitorului.
Chiar dacă în afară de frumusețe și sălbăticie în zonă nu se regăsesc trasee turistice sau condiții bune de cazare pentru străinii care vor să viziteze și frumusețile de pe malul fluviului, de pe apă totul pare altfel.
Imaginile au fost prezentate de Televiziunea Antena 3, în cadrul unei campanii de promovare a celor mai frumoase locuri din țară.
Clisura Dunării, în scrierile lui Herodot
Clisura Dunării este un teritoriu plin de farmec natural, dar şi de istorie și se întinde oficial de la intrarea Dunării pe teritoriul României la Baziaş până la Gura Văii după unii sau până la ieşirea Dunării din aşa-zisele Cazane. Frumoasa zonă este amintită chiar și în scrierile marelui Herodot, potrivit www.clisuradunarii.com.
Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 kilometri. În unele locuri, Dunărea se îngustează până la 230 de metri, îngreunând navigația.