IMOBILIARE: Oamenii bogați au ochit casele de vacanță din Caraș-Severin. Vezi unde este cererea cea mai mare!

Deși în perioada de vacanță domeniul tranzacțiilor imobiliare nu este tocmai în toi, experții imobiliari explică faptul că terenurile din zonele turistice, dar și casele tradiționale sau vilele au priză la oamenii cu bani.

Tot mai mulți bogați din zona de vest a țării ochesc zona Semenic, odată cu reabilitarea DJ Văliug-Slatina Timiș. Mai mult decât atât, experții imobiliari preconizează că și oamenii de afaceri din zona de sud a țării ar urma să vină în aceeași zonă turistică să își cumpere vile sau terenuri pentru a ridica o cabană. Asta, tot datorită reabilitării infrastructurii.

„Pentru zona Crivaia sunt cele mai multe cereri atât pentru terenuri, cât și pentru case tradiționale sau imobile proaspăt reabilitate. O categorie aparte sunt vilele, al căror preț, dacă sunt nou ridicate și cu multe încăperi, poate ajunge chiar și până la 70.000 de euro. În zona Craiova sunt foarte mulți oameni cu potențial financiar, iar odată ce există legătura directă cu Văliug-Crivaia prin Slatina Timiș, eu spun că și din direcția aceea vor fi solicitări în viitorul apropiat, a explicat expertul imobiliar Dan Nănuț.

Prețul caselor tradiționale în aceeași zonă pleacă de la 30.000 de euro, construcțiile vechi, și ajung până în jurul valorii de 50.000 de euro, cele mai noi sau renovate ca la carte.

În ce privește prețul terenurilor, acesta pleacă de la 7 euro/mp și ajunge până la cel mult 12 euro pentru aceeași suprafață de teren, fiind dependent de zona în care e amplasat. Case și terenuri disponibile sunt atât la Crivaia, cât și la Trei Ape.

Una peste alta, veștile sunt bune la acest capitol, singurul regret al experților imobiliari fiind că nu același interes este manifestat și pentru alte zone turistice din Caraș-Severin, cum ar Muntele Mic sau Poiana Mărului.

expresb 1000x100

Trend ascendent pentru piața din Reșița
În altă ordine de idei, pentru municipiul reședință de județ, dar și pentru Caransebeș piața imobiliară s-a dezghețat în acest an, numărul tranzacțiilor fiind ridicat. „Nu se poate face o comparație cu anii trecuți, pentru că tranzacțiile s-au cam oprit în anii precedenți. Nu același lucru însă se poate spune despre anul 2014”, a adăugat Dan Nănuț.

La Reșița, prețul unui apartament cu 2 camere pleacă de la 17.000 de euro și ajunge până la 20.000 de euro, iar cel al unui apartament cu 3 camere pleacă de la 26.000 de euro și poate ajunge până la 30.000 de euro. Garsonierele se vând cu 8.000 de euro.

FOTO: ziaruldeiasi.ro