VIDEO. Încă un 10 pentru Lavinia Miloșovici! Acordat de reșițeni!

Au trecut 23 de ani de când toată România se bucura pentru performanța Laviniei Miloșovici, la Jocurile Olimpice de la Barcelona. Bănățeanca făcea atunci un exercițiu perfect în finala de sol, pentru ultima notă de 10 acordată în gimnastică, după vechiul cod de punctaj.

Lavinia Miloșovici a revenit astăzi în prim-plan, dar nu într-un concurs de gimnastică, ci pentru o cauză nobilă. Profesoara Simona Lance, de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Reșița, a avut inițiativa de a o invita pe marea noastră sportivă, pentru a le face o surpriză bătrânilor de la Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru persoane adulte din municipiul de pe Bârzava.

Prezența unui star al gimnasticii i-a impresionat pe toți, iar cel mai emoționant moment a fost acela în care un bătrânel s-a ridicat în picioare și, cu lacrimi în ochi, a spus că este o onoare să o vadă „pe viu” pe Lavinia Miloșovici și poate că nu va mai avea vreodată această șansă. Oana Glăvan Cenan, director adjunct al Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru persoane adulte, a prezentat-o pe „Milo” și a amintit de acel 10 magnific de la Barcelona. Campioana olimpică a împărțit cadouri bătrânilor și a dialogat cu mult drag cu aceștia. Prin colindele interpretate, elevii de la Școala Nr. 5 i-au introdus pe vârstnici în atmosfera marii sărbători creștine ce se apropie.

„Sunt imaginea firmei Winalite și, la rugămintea Simonei Lance, am venit aici, la Reșița, să oferim cadouri copiilor și acestor bătrâni care m-au impresionat foarte mult. Îi văd ca pe o familie și eu iubesc bătrânii”, a spus Lavinia Miloșovici.

VIDEO: Exercițiul pentru care Lavinia Miloșovici a obținut nota 10 la JO de la Barcelona 1992