Căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, care o bună perioadă de timp a activat la Caransebeș, va fi înmormântat mâine, la ora 12.00, cu onoruri militare în orașul natal, Mioveni. Ca o ironie a sorții, Ginel a primit în urmă cu doar trei săptămâni titlul de Cetățean de Onoare al municipiului.
Într-un cadru festiv comandorul le-a mulțumit oficialităților pentru distincție și și-a început discursul cu rugămintea de a ține un moment de reculegere pentru semenii săi care au decedat în accidentul aviatic de la Sibiu. Dintre cele 10 persoane aflate la bordul elicopterului militar doar una singură trăiește, fostul său coleg de la Caransebeș, Valentin Bora, a cărui poveste cutremurătorare cu lupta pentru supraviețuire a fost relatată de Express de Banat. În acel moment nimănui nu i-a trecut nicio secundă prin cap că Ginel avea să aibă aceeași soartă în scurt timp.
Primarului localității a explicat în discursul său că i-a acordat distincția de Cetățean de Onoare unui om care își pune viața în slujba celorlalți, un om care salvează vieți. În ziua tragică a accidentului comandantul de echipaj de zbor de la SMURD București a salvat o altă viață, cea a unei bătrâne cu embolie pulmonară pe care a transportat-o la Tulcea. Copilotul, alături de întregul echipaj, a pierit în apele reci ale lacului Siutghiol după ce elicopterul s-a prăbușit.
Copilotul, care avea la activ 2.000 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, a fost angajat al MAPN la Caransebeș din 1996 și până la desființarea Bazei Militare de Aviați,e în 2001, după care s-a transferat la Timișoara și apoi la București. În prezent, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne și deținea funcția de comandant de echipaj de zbor la SMURD București.
Incompetența autorităților române i-a determinat pe procurorii de la Parchetul Militar București să constituie un dosar pentru accidentul aviatic.