FOTO: Ușile Tribunalului Caraș-Severin s-au deschis larg pentru colindători!

Pentru câteva ore, atmosfera a fost liniștită în incinta instituției, iar singurele sunete care s-au auzit au fost vocile copiilor care i-au colindat pe angajați.

Aproximativ 20 de copii de la Centrul de zi Copiii lui Isus au venit astăzi la Tribunalul Caraș-Severin, pentru a le face ziua mai frumoasă celor care slujesc justiția. Magistrații, avocații, grefierii și secretarele i-au așteptat cu sufletul la gură și s-au pregătit pe măsură cu fructe, dulciuri și saci de jucării. Programul de colinde, care a durat peste 30 de minute, le-a deschis inimile atât colindătorilor, cât și celor colindați.

,,Angajații de abia au așteptat să venim, ne-au primit cu sufletul deschis și ne bucurăm că acest spectacol a ieșit pe măsura așteptărilor. A fost foarte frumos momentul nostru și ne bucurăm. Am venit aici cu un grup de 20 de copii, de la mai multe școli de pe raza orașului, a spus Gabriela Ciomaga, asistent social în cadrul Centrului de zi ,,Copiii lui Isus”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649795675181″]

Cei mici au lăsat aceeași impresie frumoasă magistraților. ,,Colectivul din cadrul Tribunalului Caraș-Severin continuă o tradiție începută cu mai mulți ani în urmă, anume cea ca în preajma sărbătorilor de Crăciun să invite copii, de astă dată asistați social. Au fost invitați aproximativ 20 de copii cărora li s-au împărțit fructe, jucării de pluș și dulciuri, astfel încât să li se ofere în preajma sărbătorilor de Crăciun o zi marcată de bucurie, de zâmbete și de colinde. Sigur că de-a lungul întregului an 2014 atât Tribunalul Caraș-Severin, cât și judecătoriile arondate administrativ au organizat mai multe evenimente de transparență a marelui public în ceea ce privește accesul la activitatea specifică a instanțelor de judecată. Mă refer la genul de evenimente numit porți deschise, în cadrul cărora au fost invitate grupuri de elevi și de studenți în repetate rânduri. Sigur, de această dată au fost invitați dintr-o altă perspectivă copii de vârste mai mici. Evenimentul sperăm că le-a adus bucuria care ar trebui să marcheze toate familiile, indiferent dacă sunt familii asistate social, dezorganizate sau consolidate în preajma sărbătorilor de Crăciun. Pe această cale doresc să le transmit tuturor cititorilor Sărbători fericite și un An Nou cât mai bun, a spus Rustin Ciasc, președintele Tribunalului Caraș-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647471817014″]

Centrul de zi ,,Copiii lui Isus” din Reșița s-a înființat în urmă cu 10 ani și de atunci le oferă beneficiarilor, copii care provin din familii sărace, o masă caldă zilnic. De asemenea, asistenții sociali ai instituției îi îndrumă la lecții, dar îi și antrenează în derularea mai multor activități extracurriculare.

banner 1000 x 100 hd