VIDEO. „În democrație, câștigătorii se stabilesc prin votul cetățeanului, nu prin confruntare violentă cu opozanții politici”

Noi acuzații la adresa primarului Adrian Torma. De această dată, din partea taberei USR-PLUS. Membrii alianței, în frunte cu președintele USR, Andrei Plujar, și cu liderul PLUS, Daniel Toma, s-au deplasat la Moldova Nouă de unde au transmis un mesaj video cărășenilor, vorbind despre un comportament nepotrivit al primarului social-democrat în contextul respingerii candidaturii sale.

Membrii USR-PLUS îl acuză pe Adrian Torma că ar fi avut un comportament neadecvat față de reprezentantul alianței în Biroul Electoral de Circumscripție nr. 6 Moldova Nouă. Primarul l-ar fi jignit, scuipat și umilit, după cum susține acesta.

„Reprezentantul USR Moldova Nouă în Biroul Electoral de Circumscripție, cât și alte persoane din cadrul BEC, au avut parte de un comportament total inadecvat din partea primarului Torma Adrian Constantin. Atât colegul nostru, un tânăr de 19 ani, cât și alți membri ai BEC au fost amenințați, jigniți și intimidați chiar în sediul BEC. Ținem să îi reamintim domnului Torma Adrian Constantin că Filiala USR Moldova Nouă nu este vinovată cu nimic pentru faptul că dumnealui și Alianța PSD-Pro România nu se regăsesc pe listele de vot, candidaturile fiind respinse printr-o decizie judecătorească”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR Caraș-Severin.

„USR nu se va lăsa intimidat de comportamentul abject al nimănui și facem un apel public la responsabilitate, decență și fair-play în confruntarea politică. În democrație, câștigătorii se stabilesc prin votul cetățeanului, nu prin confruntare violentă cu opozanții politici”, mai spun cei de la USR.

Se pare că în urma incidentelor a fost depusă și o sesizare la Poliție în dată de 28 august.

(E)