„Polițiștii și jandarmii nu mai luptă cu clanurile interlope, ci pun presiune pe instanță să voteze așa cum vrea PNL Caraș-Severin”

Prezența mai multor forțe de ordine în preajma Judecătoriei din Moldova Nouă e taxată de secretarul general Pro România care avertizează că forțele Ministerului Afacerilor Interne pun presiune pe magistrații care astăzi soluționează contestația Partidului Național Liberal, Filiala Caraș-Severin, formulată împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripție Numărul 6 Moldova Nouă ce a avut drept consecință reînscrierea lui Adrian Torma și a candidaților Alianței PSD-Pro România pentru alegerile din 27 septembrie.

Ion Mocioalcă trage un semnal de alarmă susținând că atât lui Adrian Torma, cât și celorlalți candidați li se încalcă un drept fundamental, acela de a fi aleși, dar că totodată li se încalcă și cetățenilor din Moldova Nouă dreptul de a alege primarul și consilierii locali pe care îi doresc în mod democratic.

Prezența mai multor polițiști și jandarmi în preajma Judecătoriei din Moldova Nouă este catalogată de către deputatul Pro România drept presiune a polițiștilor și jandarmilor asupra magistraților care astăzi soluționează contestația formulată de PNL împotriva admiterii dosarului de candidatură a lui Adrian Torma și a candidaților pentru Consiliul Local din partea PSD, Pro România și ALDE.

„Constat cu stupoare că ministrul de Interne a abandonat lupta cu clanurile mafiote și de interlopi și că folosește polițiștii și jandarmii pentru a forța magistrații să dea o decizie care încalcă drepturile fundamentale garantate prin Constituția României. Este o situație extrem de gravă, unică în istoria alegerilor postdecembriste din România, cu care nu pot fi de acord și solicit pe această cale ministrului de Interne să înceteze de îndată cu astfel de practici, să accepte o competiție electorală în spiritul fair-play-ului și cel mai bun să câștige. Să respecte astfel opțiunea de vot a cetățenilor orașului Moldova Noua. Nu suntem în Belarus, domnule ministru!”, transmite Ion Mocioalcă.