VIDEO. Fostele unități militare de la Giroc, transformate în școală modernă și sală de sport cu 5 milioane de euro, bani europeni

scoala giroc

O școală modernă va fi realizată în comuna Giroc, aflată lângă Timișoara, în locul pavilioanelor fostei unități militare, în urma unei investiții de cinci milioane de euro, bani europeni. Lucrările vor fi finalizate în cel mult doi ani.

Condiții moderne de învățare pentru copiii din comuna Giroc, aflată lângă Timișoara. Primăria Giroc a informat că în zona fostelor unități militare din localitate va fi ridicată o școală generală cu clasele 0 – VIII și o sală de sport la standarde europene.

Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea celor trei clădiri existente în zona fostelor Unități Militare și extinderea acestora prin construcția unei săli de sport și a unei pasarele care va lega clădirile din infrastructura vizată. În momentul de față se lucrează la organizarea de șantier, amenajări ale căilor de acces, decopertări, precum și la împrejmuirea terenului. Ulterior va fi emis ordinul de începere al lucrărilor”, a transmis Primăria Giroc.

leader board 728 x 90 px

Contractul de lucrări pentru obiectivul „Reabilitarea și extinderea clădirii pentru școala generală cu clasele 0 – VIII din comuna Giroc, jud. Timiș” a fost semnat la sfârșitul lunii iunie. Lucrările vor fi realizate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Valoarea totală a investiției se ridică la cinci milioane de euro, iar durata de execuție a lucrărilor este de doi ani.