VIDEO: Firmă daneză, interesată să-și vândă soluțiile secrete de apărare împotriva inundațiilor!

explo 1000x200

Conducerea administrativă a municipiului Caransebeş testează mai multe metode pentru a reduce riscul împotriva inundaţiilor.

Reprezentanţii unei firme cu capital danez au prezentat o ofertă a unei tehnici moderne care poate ţine locul unui dig de protecţie. Conductele, realizate dintr-un material foarte rezistent, stochează un volum mare de apă și pot fi folosite ca un paravan în fața puhoaielor de apă, înlocuind cu succes sacii de nisip. În acest fel s-ar scuti atât mâna de lucru, ceea ce ar însemna sute de oameni, cât şi timpul deosebit de preţios în caz de inundaţii.

Potrivit primarului Marcel Vela, încărcarea sacilor cu nisip, transportarea şi zidirea lor necesită perioade mari de timp. În schimb, prin aceste tubulaturi s-ar putea interveni prompt pentru a salva bunuri sau chiar vieţi omeneşti.

„Noile tehnologii şi toate evoluţiile moderne din acest domeniu sunt interesante şi pentru noi în sensul în care această tubulatură, care se umple chiar cu apă, poate fi ca un zid între zonele de interes public şi cursurile pâraielor Potoc şi Zlăgniţa. Reprezentanții companiei producătoare ne-au prezentat produsele pentru a putea eventual să facem o propunere pentru lista de investiții de anul viitor, în special ca zonă critică pe pârâul Potoc, strada Tudor Vladimirescu și pe Calea Severinului, unde am avut în urmă cu câteva luni situația nefericită de deversare a pârâului Zlăgnița spre casele locuitorilor din zonă. Ar fi o soluție și mai puțin costisitoare față de propunerile tehnice de realizare a unor noi diguri de protecție în aceste puncte critice ale urbei”, a concluzionat edilul Caransebeșului.

banner 970 x 250