Campionii județului au primit stimulente pentru Rio de Janeiro!

Cei mai valoroşi 13 sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Reşiţa şi, totodată, ai judeţului Caraş-Severin, au fost recompensaţi de Consiliul Judeţean pentru performanţele obţinute în 2014!

Preşedintele Sorin Frunzăverde şi specialistul pe probleme de sport, Liliana Dacica, i-au primit pe campioni şi antrenorii lor la Palatul Administrativ, unde, după ce au fost prezentate performanţele, obiectivele imediat următoare şi soluţiile de finanţare, s-a trecut la înmânarea plicurilor cu bani. Nu au fost recompense mari, ci atât cât a putut susţine bugetul judeţului.

„Consiliul Judeţean, evident, în înţelegere cu cei care gestionează problemele sportului şcolar municipal, au hotărât că trebuie să încercăm şi noi, în judeţul nostru, pe cât este posibil, să aplicăm această procedură, să abordăm această teorie prin care să susţinem sportivii de vârf, care participă la campionate europene, mondiale şi Jocurile Olimpice. Am reuşit, nu atât cât am fi dorit, dar vom continua să acordăm ajutor pentru 13 sportivi care pe parcursul anului 2015 vor participa la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Au beneficiat de recunoaşterea performanţelor lor, a sutelor de ore de muncă pe care le desfăşoară pentru a ajunge la un moment important din carieră, dar eu cred că trebuie să-i amintim şi pe antrenorii lor, domnul Dacica, la lupte, Măzăran şi cu Cristi Dragomir conduc, practic, atletismul, ei au cele mai multe performanţe, domnul Robert Bălan reuşeşte la gimnastică să reînnoade o tradiţie veche a Reşiţei şi, bineînţeles, Feri Vaştag, alături de domnii Radu Gheorghe şi Adrian Mărcuţ, care au în acest moment cinci campioni ce speră să ajungă în elita mondială”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Cei mai buni!

Consiliul Judeţean a acordat bonificaţii în sumă totală de 29.000 de lei. „Este un proiect pe care noi l-am scris pentru Consiliul Judeţean încă din luna octombrie, pentru a se acorda bonificaţii unui număr de 13 sportivi de la patru secţii ale CSM Reşiţa. Sunt sportivi de la secţiile de lupte, atletism, box şi gimnastică. Sunt sportivii care domină de ani de zile sportul cărăşean, care reprezintă Reşiţa la competiţiile mondiale, europene şi Jocurile Olimpice, cum e cazul lui Marius Cocioran. Sunt sportivi care, sperăm noi, la Olimpiada de la Rio şi la cea din 2020, de la Tokio, vor reprezenta cluburi reşiţene. Sperăm ca la Rio să avem cel puţin trei participanţi”, a declarat Rulasin Fîc, preşedintele CSM Reşiţa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649674336416″]

Această premiere este binevenită, cu siguranţă, dar performerii judeţului şi antrenorii lor regretă renunţarea la organizarea Galei Sportului cărăşean, eveniment care îi făcea să simtă cu adevărat aprecierea şi recunoştinţa întregului judeţ pentru munca şi rezultatele lor. „Să sperăm că se vor organiza acele gale de acum încolo, pentru că la nivel legislativ există o altă abordare din toamna  acestui an. Autorităţile publice locale au voie să finanţeze activităţile sportive. Eu zic că se va întâmpla acest lucru”, e convins directorul CSM.

Ei sunt speranţele Reşiţei pentru Rio!

Cei 13 sportivi care speră într-o prezenţă la Rio sunt: atleţii Marius Cocioran, multiplu campion naţional cu peste 50 de medalii câştigate în carieră, Doru Ursu, campion balcanic, şi recordman al României la 20 de kilometri marş, Liliana Danci, maratonista medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice de la Belgrad, lupătorii Alfred Loba, o speranţă a luptelor, vicecampion naţional, Valentin Popescu, de şapte ori campion naţional, Andrei Franţ, al cincilea senior de pe continent, şi Vlad Caraş, cel mai bun performer al clubului şi al judeţului în ultimii doi ani, dublu campion mondial la lupte pe plajă, medaliat cu bronz la Campionatele Europene şi Mondiale de anul trecut de cadeţi, triplu campion naţional de juniori şi de seniori, pugiliştii Andrei Dragomir, aflat la al doilea titlu de seniori, Ovidiu Berceanu, cel mai titrat boxer reşiţean al momentului, câştigător al Centurii de Aur, Alexandru Bibiricea, medaliat cu bronz la naţionalele de seniori, şi Marian Ruţă, campion naţional la tineret şi juniori, şi nu în ultmul rând gimnaştii Roland Modoianu şi Ionuţ Daminescu.