VIDEO emoționant! Timișoara Capitală Culturală, alături de medicii de la „Victor Babeș”: „Povestea lor trebuie să facă înconjurul lumii”

„Timișoara strânge rândurile, Timișoara se mobilizează, Timișoara se reinventează” – este mesajul transmis de Asociația Timișoara Capitală Culturală alături de care a fost postat și un videoclip emoționant cu colectivul de la Spitalul de Boli Infecțioase din orașul de pe Bega.

A trecut o lună de când România se confruntă cu temutul virus, iar medicii din prima linie sunt considerați eroi ai zilelor noastre. Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au vindecat 52 de pacienți și niciun medic nu a contactat virusul. Alături de personalul medical este și Asociația Timișoara Culturală care, prin vocea directorului Horațiu Rada, a transmis un mesaj prin care îi provoacă pe oameni să demonstreze că sunt uniți, puternici și responsabili. 

„Comunitatea are nevoie de exemple bune și medicii sunt cei care merită aplauze la scenă deschisă. Ei sunt #eroii zilelor noastre. Nu au super puteri, dar asta nu îi împiedică să se avânte în lupta cu un inamic nevăzut și atât de periculos. Motiv pentru care trebuie să primească susținere, trebuie să fie încurajați, apreciați și valorizați. Datorită unor profesioniști, oameni dedicați meseriei, oameni responsabili, medicii din prima linie de la Spitalul «Victor Babeș» Timișoara, viitorul nostru, al tuturor, are o șansă în plus. Sunt bucuros că în aceste zile de cumpănă pentru întreaga comunitate, echipa #Timișoara2021, întărită și hotărâtă, găsește resurse emoționale să se implice și să lucreze. (…) În plus, trebuie să vedem cum putem fi alături de comunitate, alături de medicii care luptă să ne țină sănătoși. Astăzi ei trebuie să fie în gândurile noastre și trebuie să-i ajutăm cu tot ceea ce ne stă în putere. Trebuie să fim o comunitate și la bine și la greu, trebuie să (re)învățăm să fim toleranți, trebuie să punem preț pe oamenii valoroși și pe faptele lor bune. Sloganul «Luminează orașul prin tine» este exact despre cum oamenii, cu puterea și cu energia lor, pot să «lumineze». Iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum către oameni ca Virgil Musta, Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu, a întregului colectiv de la Spitalul «Victor Babeș», dar nu numai. Reușita lor de astăzi ne asigură nouă o șansă mâine. Mă rog să ieșim din această perioadă grea întăriți, uniți și smeriți. Timișoara strânge rândurile, Timișoara se mobilizează, Timișoara se reinventează. Împreună suntem întotdeauna puternici!”, a transmis Horațiu Rada, președintele Consiliul Director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Alături de acest mesaj a fost postat și un videoclip emoționat în care este redată povestea cadrelor medicale de la „Victor Babeș”. Medicii îi roagă pe oameni să stea acasă pentru că acesta este singurul mod prin care se poate stopa răspândirea virusului. „Susține și tu lupta lor! Povestea lor trebuie să facă înconjurul lumii! Un exemplu de reușită în lupta cu #Covid-19. Donati 2 Euro printr-un SMS la 8841 pentru a susține de acasă eforturile în tratarea și cercetarea virusului aici, la «Victor Babeș»”, au mai transmis reprezentanții Asociației.