Primăria Timișoara, în sprijinul vârstnicilor pe timp de criză! 200 de bătrâni au fost deserviţi până acum

Primăria Timişoarei vine în sprijinul persoanelor vulnerabile şi în special al bătrânilor în această perioadă de criză. Cei care nu au pe cineva în familie care să le poarte de grijă pot apela numărul de telefon 0356 981 pentru a fi ajutaţi să-şi procure cele necesare, alimente sau medicamente.

690 de bătrâni sunt înregistraţi până acum prin numărul de telefon anunţat de Primărie. 200 deja au fost deserviţi. Pe timpul zilei, până la ora 20.00, există 11 operatori, iar 2 operatori rămân şi pe timpul nopţii pentru a răspunde la telefoane. Pentru cetăţeni apare un singur număr, dar există mai multe aparate prin care este redirecţionat apelul, în cazul în care unul este ocupat, unde un alt operator răspunde.

„Acest sistem funcţionează şi vă rog să ne informaţi, ajutându-i pe cei pe care îi cunoaşteţi în situaţia de a necesita ajutor, persoanele vârsnice, care nu au pe cineva în familie care să le poarte de grijă. Noi cu tot respectul ne ocupăm de aceste persoane. Cei care cunoaşteţi astfel de situaţii, de persoane care probabil nu vor fi în posesia informaţiei, că trebuie să sune la un anumit număr, vă rog să ne ajutaţi”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

leader board 728 x 90 px

Primăria Timişoara pune la dispoziţie 13 echipaje mobile şi are 250 de voluntari care verifică baza de date cu persoanele de peste 65 de ani şi completează această bază cu cei care nu au fost înregistraţi prin apeluri telefonice.