Noul pod peste Bega, la un pas să devină realitate. A fost obținut avizul de la Ministerul Transporturilor

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat că a fost obţinut avizul de la Ministerul Transporturilor pentru noul pod peste Bega din zona ISHO.

După obţinerea avizului de la Ministerul Transporturilor, mai e nevoie de două avize locale, unul de la Administraţia Bazinală de Apă Banat şi unul de la Agenţia de Mediu Timiş, după cum informează edilul Timişoarei. Acesta speră ca cele două avize să fie obţinute rapid astfel încât să poată fi emisă autorizaţia de construire şi să se organizeze licitaţia pentru execuţia lucrărilor.

„Am obţinut greu, a durat foarte mult, dar iată că avem avizul pentru podul ISHO de la Ministerul Transporturilor. Putem să facem multe lucruri pe lângă sprijinul pe care îl dăm spitalelor şi excepţionalilor medici pe care îi avem”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul nu s-a sfiit să-i aducă mulţumiri dezvoltatorului acestui complex, lui Ovidiu Şandor, timişoreanul căruia i-a condiţionat, atunci când a solicitat aprobările de rigoare pentru dezvoltarea campusului în zonă, să asume anumite cheltuieli pentru că altfel nu ar fi fost oportună investiţia, fără o contribuţie şi din partea dezvoltatorului, nu doar din partea municipalităţii.

„Reamintesc, cu mulțumirile de rigoare: proiectul podului este elaborat, ca o condiționare (legală!!!) din partea noastră pentru a considera investiția oportună, sub finanțarea d-lui Ovidiu Șandor, dezvoltatorul splendidului campus ISHO, urmând ca execuția să fie finanțată de Primărie. Domnul Ovidiu Șandor va amenaja și dona Municipalității și un nou drum, cu 4 benzi, trotuare și piste de biciclete între Bulevardul Take Ionescu și Splaiul Protopop Meleție Drăghici”, a menţionat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.