Un consilier local renunță la indemnizație în favoarea Spitalului Orășenesc Moldova Nouă!

Ținând cont de situația actuală a României, luând în calcul faptul că personalul medical din cadrul unităților spitalicești se luptă practic cu mâinile goale pentru a-i trata pe bolnavii de coronavirus, sacii cu echipamentele de protecție întârziind să apară, un consilier local de la malul Dunării a hotărât să renunțe la indemnizație în favoarea Spitalului Orășenesc Moldova Nouă cu gândul că gestul său va ajuta câtuși de puțin la achiziționarea materialelor necesare: mănuși măști, lucruri absolut indispensabile atât pentru sănătatea medicilor, cât și pentru cea a pacienților.

Ion Cârpian, unul dintre cei 17 consilieri locali din Moldova Nouă, a solicitat Biroului Contabilitate al primăriei Moldova Nouă ca indemnizația sa să fie direcționată până la sfârșitul mandatului către unitatea medicală din urbe. Deși spitalul din Caransebeș va fi singurul din județul Caraș-Severin care va trata pacienții infectați cu coronavirus, totuși, Cârpian consideră că elementele de bază pentru protecție nu trebuie să lipsească niciunui spital.

UNPR-istul a mai ținut să atragă atenția că acum este momentul ca mulți dintre cei cărora cetățenii orașului le-au acordat un vot de încredere să dea dovadă de solidaritate, sănătatea oamenilor fiind trecută în prim plan în detrimentul politicului.

„În situația în care se află România, ținând cont de faptul că majoritatea cadrelor medicale se luptă cu mâinile goale împotriva virusului, am considerat că este absolut firesc să fac acest gest. Rolul nostru, odată cu încrederea care ne-a fost acordată de cetățenii orașului, ține și de a veghea asupra sănătății oamenilor din comunitate. Gestul meu, deși este infim comparativ cu gravitatea situației actuale, totuși, sper să fie urmat și de alți colegi de-ai mei, de către oamenii cu suflet mare cărora într-adevăr le pasă de concitadini. Totodată, cu această ocazie anunț că mă voi alătura echipei din primărie pentru a veni în sprijinul vârstnicilor care au nevoie de ajutor în privința achiziționării celor necesare, mai ales datorită faptului că ei sunt categoria cea mai vulnerabilă în fața COVID-19, dar și a celor care, din diverse motive de sănătate, nu se pot deplasa pentru a-și asigura cele necesare traiului pe timp de criză”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, consilierul UNPR de la malul Dunării, Ion Cârpian.