[VIDEO] Consilierii PSD au lăsat 10 milioane de euro la ușa Primăriei Reșița! Din cauza limbajului primarului Nelu Popa!

Aleșii locali PSD au părăsit ședința de ieri a Consiliului Local Reșița în timpul dezbaterii proiectului cu numărul 12 de pe ordinea de zi, taxând astfel limbajul folosit de primarul Nelu Popa la adresa consilierului Mirel Sabo. Retragerea social-democraților a făcut să cadă un proiect prin care se urmărește atragerea a 10 milioane de euro în Reșița!

Popa s-a enervat serios încă din momentul în care pesediștii au votat împotriva achiziționării a șapte hectare de teren pe platforma Mociur și a răbufnit cu adevărat atunci când consilierii PSD întrebau cum e posibil ca Termoserv, societate a municipalității, să nu-și propună să realizeze profit. „Ne luați de proști?! Dăm afară șapte oameni și angajăm opt?!”, i-a întrebat pe reprezentanții firmei de termoficare liderul grupului PSD, Ionuț Chisăliță. „Înființarea unei societăți comerciale presupune urmărirea obținerii de profit. Văd că în următorii ani nu vă propuneți să obțineți nimic. Nu v-ați propus să realizați profit?!”, a întrebat și Mirel Sabo. Suficient pentru ca edilul-șef să intervină, vizibil iritat de problemele ridicate de consilierii PSD:

Domnule Sabo, dumneavoastră știți cu ce se ocupă Termoserv?! Cu termoficarea de la școli, grădinițe și licee. Dacă dumneavoastră vreți să facem profit, nu e nicio problemă, facem profit. Mărim taxele, pe care tot noi le plătim! Domnule Sabo, aveți probleme cu capul?! Păi noi plătim banii ăștia, noi, din bugetul Primăriei Reșița! Această firmă a fost făcută să întrețină instalațiile care dau apă caldă și căldură la școli și licee. Vreți să facem profit?! Dublăm prețurile, dar tot noi le plătim”.

I-a trimis acasă!

Consternați de modul în care Popa a ales să-i răspundă consilierului Mirel Sabo, social-democrații s-au înțeles din priviri. Domnule primar, întrucât ați ajuns la cuvinte jignitoare la adresa colegilor mei, noi ne vom retrage din ședința Consiliului Local pentru a evita alte incidente!”, a anunțat Chisăliță. Nu e nicio problemă, pentru că oricum ce a fost important de votat, ați votat împotrivă”, le-a spus primarul pesediștilor în timp ce aceștia părăseau sala. Nelu Popa le-a explicat apoi celor rămași în sală că, prin plecarea consilierilor PSD, nu va putea fi aprobat proiectul de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unui spațiu în Blocul 800 pentru GAL (grupul de acțiunea locală – n.r.), cel prin care se dorește accesarea a 10 milioane de euro, fonduri europene.

Hilar, incredibil

La finele ședinței, Popa a comentat plecarea social-democraților din plen, apreciind că a fost mai degrabă o mutare cu iz electoral, gândită dinainte de ședință și n-a considerat că a jignit pe cineva. În consecință, nici vorbă de scuze. Motivul pentru care dânșii au ieșit din sala de ședință este o chestie hilară, incredibilă. Ani de zile, Termoservul, CET-ul, au suferit pierderi lună de lună, pierderi pe care le-am plătit noi, reșițenii. Am reușit în șase luni să anulăm aceste pierderi și să aducem Termoservul la linia de plutire, la un ușor profit, și colegii de la PSD erau nemulțumiți că profitul prognozat pentru 2017 este unul mic, aproape de zero. Păi să mă ierte Dumnezeu, ei nu înțeleg un lucru simplu. Termoserv are scopul de a asigura mentenanță în centralele care fac încălzire la grădinițe, școli, licee, în oraș, pentru copiii noștri. Dacă dânșii își propun să facă profit mare din această activitate îi anunț că noi suntem cei care vom plăti acest profit. Termoserv nu a fost creată pentru a genera profit, ci pentru a asigura această mentenanță. Dacă vom crește prețurile pentru aceste servicii, le vom plăti noi, reșițenii, cu toții!”, a declarat primarul Reșiței.

Poate data viitoare

Liderul grupului PSD, Ionuț Chisăliță, a replicat spunând că niciun proiect nu e în pericol, că toate pot fi supuse votului în cel mai scurt timp și că situația creată a fost cauzată doar de limbajul folosit de primar la adresa unui ales local. Mi se pare o lipsă de respect față de cetățenii din Reșița ca un reprezentant al lor să aibă un asemenea limbaj. Noi suntem acolo să purtăm un dialog decent, indiferent de pozițiile pe care le avem vizavi de un proiect sau altul. Proiectele au picat din cauza limbajului folosit de primar și din cauza lipsei de respect pe care a arătat-o față de unii colegi din Consiliul Local. Proiectele respective le vom discuta în următoarea ședință de consiliu, fie ea și una extraordinară. Chiar și astăzi, dacă vrea!”, a afirmat Chisăliță.