Guvernul reface două drumuri județene: Berzovia-Vermeș și Fârliug-Duleu

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în şedinţa ordinară de marți, două proiecte de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii, a circa 20 km de drumuri judeţene, care urmează a fi modernizaţi.

Este vorba de DJ 585 Fârliug-Duleu şi continuare DJ 587 Duleu intravilan – limita cu judeţul Timiş şi DJ 572 Berzovia – Vermeş. Aceste drumuri vor fi predate Companiei Naţionale de Investiţii în vederea modernizării, după ce au fost calamitate din cauza fenomenelor hidrometeorologice produse în acest an. CNI, în urma adreselor noastre şi a proceselor verbale de constatare a pagubelor, a solicitat predarea acestor drumuri, în vederea modernizării. Eu sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Proiectele de hotărâre au fost adoptate cu două treimi din votul consilierilor, fiind vorba de patrimoniul judeţului. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a predat drumurile, pentru a fi modernizate de CNI, după care vor fi preluate înapoi de administrația județeană pentru întreţinere.

În ambele cazuri, drumurile judeţene au fost afectate de precipitaţiile repetate şi în cantităţi mari, de circa 70 l/m.p., ce s-au produs în perioada 4 – 7 iulie 2016 la nivelul judeţului Caraş-Severin.