Edilii Reșiței acuză: Samsarii, hienele și șacalii sunt vii! PSD lasă terenurile din Mociur pe mâna bișnițarilor, murim cu toții!

Primarul Nelu Popa și viceprimarul Vasile Paul avertizează că platforma industrială Mociur din Reșița poate ajunge pe mâna speculanților imobiliari. Consilierii PSD au mirosit în schimb posibile șmenuri ale celor care conduc astăzi orașul și au refuzat investiția de ceva mai mult de jumătate de milion de euro!

Consilierii locali PSD s-au opus achziționării terenurilor, clădirilor și halelor ce aparțin societății falimentare Eurometal, de pe platforma industrială Mociur, considerând că e total nejustificată cheltuirea a 600.000 de euro de la bugetul public înainte să existe certitudinea că se vor găsi investitori interesați de Reșița. Primarul Nelu Popa a vorbit în mai multe rânduri despre intențiile sale, despre proiectele îndrăznețe și despre oportunitatea cumpărării acelor terenuri, considerând că și prețul de achiziție ar fi mai mult decât rezonabil. Achiziția ar fi urmat să fie cuprinsă în bugetul local pentru anul 2017, numai că edilul-șef nu a reușit să-i convingă și pe consilierii PSD-PMP, care au votat în bloc respingerea proiectului.

Fierul vechi acoperă investiția!

Nu sunt de acord cu ceea ce se dorește aici. De ce să achiziționăm noi acest teren și apoi să-l punem la dispoziția unui investitor?!”, a spus consilierul PSD Mirel Sabo. Conștient de faptul că proiectul nu poate trece în Consiliul Local decât cu două treimi din voturi, primarul Nelu Popa a încercat să-și argumenteze și mai mult intențiile, pentru a-i convinge și pe consilierii PSD și PMP. Parcul industrial de pe Valea Țerovei face parte dintr-un teren mai mare de vreo 60 ha care a fost luat în compensare de la CSR pe datorie, acum vreo 10-12 ani. Dacă nu ar fi preluat Consiliul Local acele terenuri de la combinat, probabil că astăzi nu aveam acel parc industrial. Același lucru e cu Mociurul. Acolo sunt trei terenuri mari, unul de șapte hectare, al unei firme turcești, acest teren deținut de Magister, de la Eurometal, de șase hectare plus o hală de vreo 5.000 de mp, și mai e un teren al UCMR în reorganizare, tot de 6 hectare, iar toate drumurile dintre ele sunt ale unei firme din Cipru. Terenurile respective au valoarea de 6-7 euro/mp. Din vânzarea de fier vechi ne scoatem banii pe ele! Dacă nu procedăm la achiziția unor astfel de terenuri, nu vom putea avea control acolo”, a explicat primarul Reșiței motivele pentru care nu ar mai trebui să se întârzie vreo zi.

Samsarii, hienele și șacalii sunt vii, sunt în viață! Terenul a fost scos la vânzare cu circa trei milioane de euro acum doi ani. Din punctul meu de vedere ar trebui să facem achiziții atunci când avem o zonă din buricul târgului! – Nelu Popa, primarul municipiului Reșița

Viceprimarul Vasile Paul, care are o relație aparte cu social-democrații, a intervenit și el pentru a convige pe toată lumea despre oportunitatea acestei achiziții. Dacă reușim să cumpărăm un teren cu 7-8 euro mp și îl concesionăm altcuiva, în doi ani și jumătate ne-am amortiza investiția, apoi mergem pe câștig”, a spus acesta, adăugând că achiziția ar fi de mare folos și în rezolvarea problemei drumurilor de acces spre platforma Mociur, drumuri care au ajuns în proprietatea unor privați.

vasile paulflorin feraru

Hienele vor rade tot!”

În discuție s-a băgat și pesedistul Florin Feraru, care are deja un renume de mare filosof. „E cineva care să-și exprime dorința de a cumpăra acel teren până în momentul de față? Avem Parcul industrial, e aproape gol, pentru ce să mai luăm șase hectare atât timp cât nu există intenția vreunui investitor?! Mi se pare că noi ne comportăm ca un investitor, iar noi suntem cei care ar trebui să creăm cadrul pentru dezvoltare, nu noi să cumpărăm”, a afirmat consilierul PSD.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În replică, primarul Nelu Popa l-a informat că există deja o firmă din Târgu Mureș care a cumpărat caietul de sarcini și că e posibil ca, la un preț atât de atractiv, terenul să ajungă pe mâinile unor speculanți. Dacă vrem să jucăm un rol activ în orașul ăsta, trebuie să ne asumăm. Dacă așteptăm ca hienele să radă tot ce a mai rămas de ras, atunci hienele vor rade tot!”, a avertizat edilul-șef.

Investiție fără risc

Pentru că și colegul lui Feraru, Gabriel Dinu, a început să-și exprime îndoiala cu privire la existența investitorilor interesați de zona Mociur, liberalul Hadrian Popescu a cerut o pauză de cinci minute pentru ca liderii celor două grupuri din Consiliul Local să se consulte între patru ochi.

Lucrurile nu s-au lămurit nici în pauză, nici după insistențele viceprimarului Vasile Paul, care a prezentat noi argumente în plen în favoarea achiziției: „Noi doar din impozitul pe salarii pe care l-am încasa ne-am amortiza investiția în trei ani. Noi trebuie să lăsăm ceva în urma noastră, suntem vremelnici aici. Cum putem atrage bani dacă nu gândim ca un investitor?! Aici e o investiție fără risc. În parcul industrial sunt destule probleme și chiar și așa sunt doritori. Aici vorbim de zona centrală de dezvoltare, acolo e un parc industrial cu un anumit tip de activitate. Dacă lăsăm aceste terenuri pe mâna bișnițarilor, nu va veni nimeni în Reșița, murim cu toții!

O treime din parcul industrial e neutilizabilă!

Primarul Popa a gândit imediat ca un om de afaceri și a prezentat cifrele care să nu mai lase loc de alte comentarii. „La Autoliv, care e în parcul industrial și se duce spre 1.400 de locuri de muncă, 28,41 la sută din impozitul pe salariu însumează 560.000 de euro pe an. Acești bani vin direct la bugetul local al Reșiței. Interesul nostru primordial este să aducem investitori în oraș și trebuie să avem ce să le oferim. Parcul industrial se va umple repede. Autolivul a depus deja solicitare pentru încă un teren, vrea să dubleze hala, și mai suntem în discuții și negocieri cu câțiva investitori. Acel teren se va umple repede. O bună parte din parcul ăsta este neutilizabilă. Pe aproape o treime e interzis să se construiască. Nu mai avem atât de mult teren acolo, chiar dacă așa pare”, a explicat Nelu Popa. Tot în zadar însă. Feraru nu crede că există investitori interesați de Reșița și de zona Mociur. Dacă vine Autolivul sau altă companie, sunt de acord să cumpărăm și cu 2 milioane de euro pentru că într-un interval scurt ne scoatem banii, dar riscul pe care ni-l cereți nouă să ni-l asumăm este să-l cumpărăm cu 600.000 de euro, să-l igienizăm și să nu vină nimeni!, a fost pesedistul de neclintit.

Edilul-șef a avut ultimul cuvânt: Primăria Reșița, nu în timpul mandatului meu, în mandatul domnului Stepanescu, a cheltuit 15 milioane de euro dintr-un credit Reiffeisen Bank să asfalteze trotuare și să pună borduri. Eu vă propun să cheltuim 600.000 de euro ca să achiziționăm 6 hectare de teren. Pentru numele lui Dumnezeu!Apoi s-a trecut la vot, grupul PSD-PMP votând împotrivă. Proiectul a picat, deoarece necesita votul a două treimi dintre consilieri, astfel că terenurile din Mociur sunt libere. Atât pentru posibili investitori serioși, cât și pentru hienele, șacalii și samsarii de care vorbește, în cunoștință de cauză, primarul Nelu Popa.

Noi am votat împotrivă pentru că a fost un proiect în care nu ni s-au dat toate explicațiile necesare. Noi suntem autoritate publică, noi creăm cadrul legal, nu facem noi achiziții de terenuri. Vrem să sprijinim investitorii, dar nu sub forma asta. Nu am înțeles ce vrea să se facă acolo, sunt destule lucruri care pentru noi au fost neclare – Ionuț Chisăliță, liderul grupului PSD-PMP

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/