Poliția Locală din Moldova Nouă și-a luat mașină mică! Renunță la misiunile cu taximetrul!

explo 1000x200

Până zilele trecute, Poliția Locală din Moldova Nouă își desfășura activitatea în condiții de-a dreptul caraghioase, agenții fiind nevoiți să acționeze în misiuni fie cu mașina proprietate personală, fie, în unele cazuri, chiar și apelând la serviciile de taximetrie din orașul de la Dunăre.

Primarul orașului Moldova Noua a povestit pentru Express de Banat în urmă cu două luni o situație de-a dreptul caraghioasă, desprinsă parcă din celebra serie de filme de comedie „Police Academy”. Agenții erau în imposibilitatea de a se deplasa la solicitările cetățenilor din cauza lipsei unui autovehicul din dotarea Poliției Locale Moldova Nouă. La vremea respectivă, agenții erau nevoiți să se deplaseze cu mașinile proprietate personală, iar în unele cazuri, chiar și cu taxiul.

CITEȘTE ȘI: ABERANT. Poliția Locală, în misiune cu taximetrul! Se întâmplă la Moldova Nouă!

Edilul-șef al orașului din Clisura Dunării a promis, la acea vreme, că va rezolva această problemă. Și cum unui edil îi stă bine să-și respecte promisiunile, la nici două luni de la semnalarea acestui aspect de-a dreptul aberant, Poliția Locală din orașul de la malul Dunării a fost dotată cu un autoturism nou-nouț marca Dacia Logan.

„Situația celor 15 agenți din cadrul Poliției Locale era una aberantă. Am decis, împreună cu cei din Consiliul Local, să achiziționăm o mașină pentru a eficientiza munca de teren a polițiștilor locali. Am identificat sursa financiară din bugetul local și iată ca am reușit să dotăm Poliția Locală din Moldova Nouă cu o mașina nouă”, a declarat, pentru Express de Banat, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Investițiile în siguranța cetățeanului nu se vor opri aici. Primarul Torma intenționează ca-n perioada următoare să monitorizeze video toate zonele vitale din orașul de la malul Dunării. „Avem în momentul de față 16 camere video, dar ele nu sunt funcționale pe timpul nopții, așadar vom identifica resursele financiare necesare achiziționării și montării unor camere performante în toate zonele importante ale orașului”, ne-a mărturisit primarul Adrian Torma.

banner 970 x 250