VIDEO. Cazul de braconaj din Munții Țarcu se încheie cu dosare penale. Și concedieri!            

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Angajatul Ocolului Silvic Oțelu Roșu care a vânat ilegal un cerb alături de alte persoane își va pierde locul de muncă, dau asigurări cei care conduc instituția. Membrii WWF spun că au colaborat bine cu instituția și sunt mulțumiți că, în sfârșit, se iau primele măsuri pentru astfel de cazuri.

Dacă în trecut cazurile de braconaj puteau fi contestate, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor care conduc AJVPS Caraș-Severin, astăzi probele pe care WWF le oferă sunt de necontestat datorită camerelor video montate pentru supravegherea mediului.

„Ocolul Silvic Oțelu Roșu ne-a comunicat vineri în mod oficial că, în urma sesizării WWF și a analizării probelor video, angajatul ocolului care a participat la acțiunea de braconaj va fi concediat. Trebuie să spunem că cei de la Ocol au fost extrem de cooperanți în acest caz și depun eforturi pentru a-și face datoria. Acestea sunt primele măsuri anunțate, dar ancheta poliției este în plină desfășurare”, a declarat Raluca Crîsta, manager de proiect în cadrul WWF România, filiala Reșița, pentru Express de Banat.

Precizăm că WWF România monitorizează prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Naţionale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Porţile de Fier şi situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. Ghinionul celor care s-au avântat fără autorizație să omoare animale este că au fost surprinși pe camerele de supraveghere video, iar acum se pot alege cu dosare penale.

YouTube video

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Secvenţe surprinse de camere în perioada 11- 12 septembrie pe Fondul Cinegetic 15 Poiana Mărului, aflat în administrarea Direcției Silvice Caraș-Severin, prin Ocolul Silvic Oțelu Roșu, au fost considerate suspecte de braconaj de către echipa WWF- filiala Reșița. Ne-am adresat imediat autorităţilor competente, punând la dispoziție secvențele filmate și cerând verificarea legalității acțiunii de vânătoare. Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin a confirmat lipsa autorizațiilor de vânătoare în acest caz”, spun oficiali ai WWF Reșița.

Potrivit acestuia, WWF nu tolerează braconajul și depune toate eforturile pentru ca cei vinovați în cazul de față să primească pedepse aspre. Până acum membrii ONG-ului au primit asigurări că se vor lua măsuri și sunt în legătură permanentă cu autoritățile, garantând că vor monitoriza cazul până la capăt.

Episodul din Munții Țarcu este un exemplu că trebuie să se încheie cu braconajul, mai ales că în mai toate zonele WWF a montat supraveghere video. Prin urmare, persoanele interesate să își ocupe astfel timpul ar trebui să se gândească de două ori înainte să își ia pușca și să doboare frumusețile unice care populează zona montană.

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Comments

  1. Cetățeanul says:

    Mizeriile astea umane trebuie să ajungă la pușcărie!Asta cu datul afară ar trebui să fie cea mai mică pedeapsă.

  2. andy says:

    Credeti ca e prima data cand angajati din domeniul silvic fac prostii? Mergeti de ex in padurile de langa Ocna de Fier, o sa auziti frecvent impuscaturi. Mergeti in casele unor angajati de la Ocolul Silvic si o sa vedeti diverse trofee de vanatoare. Institutia nu stie nimic (sic!). Felicitari WWF !

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/